Αγριεύουν τα μπλόκα! Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε από νομό σε νομό- Ξεχάστε ελιές και χαρτί από γιατρό - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή, Απριλίου 23, 2021

Αγριεύουν τα μπλόκα! Μόνο έτσι μπορείτε να μετακινηθείτε από νομό σε νομό- Ξεχάστε ελιές και χαρτί από γιατρό


Αλλάζουν όλοι οι λόγοι για την ελεύθερη μετακίνηση σε άλλους νομούς. Έτσι, το Πάσχα στο χωριό ξεμακραίνει αφού τα περιθώρια και οι δικαιολογίες ελαχιστοποιούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr θα γίνονται έλεγχοι για μετακίνηση λόγω εργασίας από και προς αυτήν μόνο με χαρτί από την ΕΡΓΑΝΗ για τους μισθωτούς.
Τι θα προβλέπει η ΚΥΑ:
Μετακινήσεις σε άλλη περιφέρεια για λόγους υγείας θα επιτρέπονται μόνο με έγγραφο από δημόσια δομή.
Διαπεριφερειακές μετακινήσεις με βάση την δήλωση Ε9 και αιτιολογικό ότι οι πολίτες μεταβαίνουν στην μόνιμη κατοικία τους θα μπορούν να χρησιμοποιούνται εφάπαξ. Δεν θα επιτραπεί η επιστροφή τους στον τόπο προέλευσης.
Η συγκομιδή προϊόντων ως αιτία για υπερτοπική μετακίνηση καταργείται.

Για μετάβαση σε άλλο νομό σε κηδεία συγγενικού τους προσώπου θα μπορούν να το πράττουν επιδεικνύοντας μόνο την ληξιαρχική πράξη θανάτου.
Σε όλες τις περιπτώσεις εκτός από την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας η παραμονή σε άλλη περιφέρεια θα είναι αυστηρά 48 ώρες.
Μέσω της Εργάνης θα μπορούν να εκδίδονται βεβαιώσεις για μετάβαση προς και από την εργασία μόνο για τους μισθωτούς που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας.
Πρόστιμο 300 ευρώ θα επιβάλλεται σε όσους κάνουν άσκοπη μετακίνηση και 500 ευρώ για ψευδή βεβαίωση.
Σε λίγο αναμένεται και ΚΥΑ που θα ορίζει τα παραπάνω.
newsit.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here