Πώς γίνεται η αλλαγή για του εμβόλιο covid - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021

Πώς γίνεται η αλλαγή για του εμβόλιο covid

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει οι περιπτώσεις παρενεργειών με θρομβώσεις που καταγράφονται σε όλη την Ευρώπη μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της astrazeneca. 

Βέβαια πρόκειται για 60 περιπτώσεις σε 18 εκατ. εμβολιασμούς, ωστόσο η ανησυχία υπάρχει στον κόσμο που δέχεται βομβαρδισμό πληροφοριών κάθε μέρα.


Όλοι οι επίσημοι φορείς, διεθνείς και εθνικοί, τονίζουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου αλλά και ότι τα οφέλη του εμβολίου κατά του κορονοϊού είναι περισσότερα από τις τυχόν παρενέργειες.


Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών στη χώρα μας συνεδριάζει σήμερα από τις 9:00 το πρωί και αναμένεται να λάβει τις τελικές της αποφάσεις.


Στην Ελλάδα παρατηρείται το εξής με το εμβόλιο της AstraZeneca.


Καθημερινά πολίτες πηγαίνουν σε φαρμακεία για να ακυρώσουν το ραντεβού τους για να αποφύγουν το εμβόλιο, ενώ καταγράφεται και μεγάλο ποσοστό αλλαγής εμβολιαστικού κέντρου όπου γίνονται εμβόλια άλλων εταιρειών.


Είναι επίσης κοινό μυστικό ότι αρκετοί προσπαθούν να βρουν τρόπο να αλλάξουν το συγκεκριμένο εμβόλιο.


Μπορείτε να τροποποιήσετε ή να ακυρώσετε το ραντεβού σας, λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:


Αλλαγή/ ακύρωση μπορεί να γίνει έως και τρείς (3) ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία

Έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε/ακυρώσετε το ραντεβού σας μία (1) φορά μόνο

Σε περίπτωση ακύρωσης ή μη προσέλευσης, δε θα έχετε τη δυνατότητα επαναπρογραμματισμού για τις επόμενες τριάντα (30) ημέρες

Επιπρόσθετα, η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποτυπώνει το ολοένα αυξανόμενο αίτημα των πολιτών να αλλάξουν το προγραμματισμένο ραντεβού τους, με τη βοήθεια, μάλιστα, του φαρμακοποιού τους, προκαλώντας λειτουργικές… παρενέργειες, τη στιγμή μάλιστα που τα φαρμακεία ξεκίνησαν τη χορήγηση των δωρεάν self tests. 






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/eidiseis/ygeia/item/88051-pos-ginetai-allagi-gia-to-emvolio-covid
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες