Self test για τα διόδια - Τι ανοίγει από Δευτέρα, πότε στήνονται τραπεζάκια έξω - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

Self test για τα διόδια - Τι ανοίγει από Δευτέρα, πότε στήνονται τραπεζάκια έξω

Την πρώτη ισχνή αχτίδα ελπίδας μέσα στο βαθύ σκοτάδι της πανδημίας, προκαλεί η μείωση του δείκτη θετικότητας, η οποία κατά τους επιστήμονες, σηματοδοτεί την έξοδο από την κορυφή του τρίτου κύματος και την αργή, έστω, αποκλιμάκωση, των κρουσμάτων. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων παραμένει στα ύψη, καθώς σε επίπεδο εβδομάδας, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη.


Με δεδομένο ότι η σημερινή εικόνα αφορά στα μέτρα που υπήρχαν προ δύο εβδομάδων, κυβέρνηση και ειδικοί ευελπιστούν ότι το επόμενο διάστημα, θα συνεχιστεί η πτωτική πορεία, με τη βοήθεια και των self test που διευκολύνουν τον εντοπισμό κρουσμάτων και τη μη διασπορά του ιού.


Ιδιαίτερα η κυβέρνηση μάλιστα, έχει ακόμα περισσότερους λόγους να εύχεται να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, καθώς έχει ήδη έτοιμο το πλάνο των επόμενων βημάτων για τον απεγκλωβισμό της χώρας και των πολιτών από το παρατεταμένο lockdown.Όπως έγραψε και χθες το iΕidiseis, την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Απριλίου, αναμένεται να σηκώσουν ρολά τα εμπορικά κέντρα ( με ενιαίο ΑΦΜ, όχι τα mall), τα κέντρα αισθητικής, καθώς και τα φροντιστήρια για τους μαθητές των Λυκείων που έχουν ήδη επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.Αν δεν υπάρξει κάποιο επώδυνο πισωγύρισμα, τότε, το Σάββατο του Λαζάρου ( 24 Απριλίου ) αναμένεται να ξεκινήσει η ελεύθερη μετάβαση στα καταστήματα, χωρίς click away και click in shop, αλλά με περιορισμούς στον αριθμό των πελατών που θα εισέρχονται στο κατάστημα, ανάλογα με τα τετραγωνικά.


Η κυβέρνηση, έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι στα μέσα Μαίου σχεδιάζει να υποδεχθεί η χώρα το πρώτο από τα τρίτα «κύματα» των τουριστών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχει προηγηθεί το άνοιγμα εστιατορίων, καφέ και μπαρ, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν στις 4 Μαίου, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους. Οι εργαζόμενοι στην εστίαση, όπως και αυτοί στον τουρισμό και στα ΜΜΜ, θα προστεθούν στις κατηγορίες που θα πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα.


Από όλα τα παραπάνω, είναι περισσότερο από προφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζει να επιτρέψει τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις των πολιτών για τον εορτασμό του Πάσχα. Το πλάνο προβλέπει ότι όσοι περνούν τα διόδια, εκτός από το αντίτιμο, θα πρέπει να έχουν έτοιμο προς επίδειξη το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού τεστ για κάθε επιβάτη. Προφανώς οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί, αλλά και εντατικοί ταυτόχρονα.


Ολα αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι τα κυβερνητικά σχέδια δεν θα προσκρούσουν σε μία πιθανή άρνηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, η οποία, πάντως, δεν αναμένεται, με τις σημερινές συνθήκες.Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/politiki/item/88741-self-test-gia-ta-diodia-kai-fygame-ti-anoigei-apo-deftera-pote-stinontai-trapezakia-ekso
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here