Βοήθημα επιβράβευσης 1.000 ευρώ στους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021

Βοήθημα επιβράβευσης 1.000 ευρώ στους εργαζομένους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Σχέδιο έμπρακτης αναγνώρισης της μεγάλης συνεισφοράς των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας μπαίνει και τη φετινή χρονιά σε εφαρμογή από την κυβέρνηση. 


Στην αφετηρία βρίσκεται η εμπροσθοφυλακή στο υγειονομικό πεδίο, οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας, οι οποίοι μέσα από ειδικό πρόγραμμα που προωθεί το υπουργείο Υγείας θα λάβουν το επόμενο διάστημα βοήθημα επιβράβευσης 1.000 ευρώ.


Η κίνηση αυτή αποτελεί ουσιαστικά προπομπό για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και το 2021 όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ (ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό), στους οποίους την προηγούμενη χρονιά επίσης είχε χορηγηθεί αντίστοιχο βοήθημα.


Εχει ήδη οριστικοποιηθεί, ωστόσο, ότι όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ, το οποίο καλείται να διαχειριστεί με υπευθυνότητα, ταχύτητα και επαγγελματισμό τον όγκο των κλήσεων στο 166, που με το άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερος, θα λάβει επίδομα 1.000 ευρώ, μέσω της συμμετοχής τους σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης πάνω στα νέα όπλα που έχει το ΕΣΥ στη διάθεσή του, τα πτητικά μέσα που πρόσφατα δώρισε το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο υπουργείο Υγείας.


Πέραν αυτού, η οικονομική στήριξη του συνόλου των υγειονομικών του ΕΣΥ βρίσκεται στις προτεραιότητες της κυβέρνησης και στη δεύτερη χρονιά της πανδημίας.


Το πρόγραμμα μέσα από το οποίο πληρώματα και μέλη του ΕΚΑΒ θα λάβουν το έκτακτο επίδομα και την απαραίτητη εκπαίδευση σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για ασφαλείς διασώσεις με τα νέα πτητικά μέσα επείγουσας διακομιδής, συμπίπτει χρονικά με την κομβική στιγμή που η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της για να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες από όλον τον κόσμο κι ενώ οι ανάγκες διακομιδών και αεροδιακομιδών της ελληνικής κοινωνίας αυξάνονται διαρκώς.


Κατά τα Νέα, ο στόχος του προγράμματος που αφορά στην επιχειρησιακή μετεξέλιξη του ΕΚΑΒ και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του προσωπικού του, είναι διττός: Αφενός να επιβραβεύσει στην πράξη τους εργαζόμενους εκείνους που από τον περυσινό Φεβρουάριο σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της πανδημίας ρισκάροντας τη ζωή τους καθημερινά χωρίς να διαθέτουν την πολυτέλεια να δηλώνουν «κουρασμένοι» και αφετέρου να τους εκπαιδεύσει στο να χειρίζονται αποτελεσματικά κάθε λεπτομέρεια του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που πλέον έχουν στα χέρια τους.






Πηγή: https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1196009/voithima-epivraveysis-1-000-eyro-stoys-ergazomenoys-sto-ethniko-systima-ygeias
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες