Πρωτομαγιά 2021: Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν αύριο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαΐου 03, 2021

Πρωτομαγιά 2021: Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν αύριο

H Πρωτομαγιά φέτος θα εορταστεί την Τρίτη 4 Μαΐου – Έτσι θα αμειφθούν όσοι θα εργαστούν


Την μεταφορά της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς για αύριο, Τρίτη, 4 Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας καθώς φέτος η 1η Μαΐου «έπεσε» το Μεγάλο Σάββατο.


Στο πλαίσιο αυτό η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε γενική πανελλαδική απεργία για την Τρίτη 4 Μαΐου υπενθυμίζοντας ότι «η Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και όχι αργίας!».


Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση πρόκειται για «ημέρα παγκόσμιας εργατικής αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη, Υγεία και Ασφάλεια».


Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν

Για τους εργαζόμενους που αμείβονται με ημερομίσθιο και θα απασχοληθούν θα λάβουν το συνήθως καταβαλλόμενο ημερομίσθιο και προσαύξηση 75% που θα υπολογιστεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.


Σε περίπτωση που αμείβονται με μηνιαίο μισθό, εάν η επιχείρηση λειτουργεί κατά τις Κυριακές και αργίες θα λάβουν μόνο προσαύξηση 75% που υπολογίζεται στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν, ενώ αν πρόκειται για επιχείρηση που αργεί και εκτάκτως λειτουργήσει την 1η Μαΐου θα λάβουν επιπλέον της προσαύξησης 75% (επί του νομίμου ωρομισθίου τους) και τόσα ωρομίσθια του καταβαλλόμενου μισθού για όσες ώρες απασχολήθηκαν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες