Γάζα: Η στιγμή της κατάρρευσης πολυώροφου κτιρίου όπου στεγάζονται το Associated Press και το Al Jazeera - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 15, 2021

Γάζα: Η στιγμή της κατάρρευσης πολυώροφου κτιρίου όπου στεγάζονται το Associated Press και το Al Jazeera


REUTERS

Αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, με τα γραφεία του πρακτορείων ειδήσεων Associated Press και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, κατέρρευσε. Δείτε τα τρομακτικά βίντεο.
Ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε σήμερα το κτίριο, 12-13 ορόφων, όπου στεγάζονται τα κεντρικά του τηλεοπτικού δικτύου του Κατάρ Al-Jazeera και του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press (AP) στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου και του Ρόιτερς.

«Ισραηλινό πλήγμα κατέστρεψε τον πύργο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του AP στην πόλη της Γάζας», έγραψε στο Twitter ο Τζον Γκάμπρελ, ένας δημοσιογράφος του AP.


«Ο στρατός είχε προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του πύργου, στον οποίο το AP έχει τα γραφεία του, ότι θα στοχοθετηθεί», ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το πολυώροφο κτίριο να πλήττεται από πυραύλους.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera επιβεβαίωσε στο Twitter ότι τα κεντρικά του βρίσκονταν σε αυτό το κτίριο και αναμετέδωσε ζωντανά τις εικόνες του πύργου να καταρρέει, μέσα σε ένα σύννεφο σκόνης.

«Βόμβες θα μπορούσαν να πέσουν στο γραφείο μας. Τρέξαμε στις σκάλες από τον 11ο όροφο και κοιτάζουμε τώρα το κτίριο από μακριά, προσευχόμενοι ο στρατός να ανακαλέσει» έγραψε σε tweet λίγο πριν από το αεροπορικό πλήγμα ο Φάρες Άκραμ, ανταποκριτής του AP στη Γάζα.

news247.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες