Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ανοίγει από τη Δευτέρα, τι ισχύει για τους γάμους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Μαΐου 23, 2021

Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ανοίγει από τη Δευτέρα, τι ισχύει για τους γάμους

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών με αποτέλεσμα κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι να εξετάζουν περαιτέρω ανοίγματα σε κοινωνία και οικονομία. Πότε θα διαφοροποιηθεί το ωράριο κυκλοφορίας, τι θα γίνει με τους γάμους και τις συνεστιάσεις και τι θα ανοίξει τις επόμενες εβδομάδες.


Η πρώτη εβδομάδα χωρίς περιορισμό στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, με τον τουρισμό να έχει ξεκινήσει και με τα καταστήματα να είναι ανοικτά χωρίς το click in shop και το click away ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με τους ειδικούς το άνοιγμα δεν φαίνεται να έχει μεγάλες επιπτώσεις στα κρούσματα και την επιδημιολογική εικόνα, επομένως είναι λογικό ολοένα και περισσότεροι τομείς να περιμένουν τη δική τους σειρά για να επιστρέψουν στην κανονικότητα.


Ειδικότερα από τη στιγμή που προχωράει και το σχέδιο «Ελευθερία» και χτίζεται το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, θεωρείται βέβαιο πως θα ακολουθήσουν περαιτέρω άρσεις μέτρων για τη χώρα. Ήδη για τις ερχόμενες ημέρες έχουν δρομολογηθεί αρκετά ανοίγματα, ενώ είναι υπό συζήτηση και αρκετά ακόμα. Ειδικότερα ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας και την κατάργηση της, αλλά και για τα άτομα που θα επιτρέπεται να παραβρίσκονται σε γάμους και συνεστιάσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.


Στο «μικροσκόπιο» γάμοι, δεξιώσεις και ωράριο κυκλοφορίας

«Στα catering και στις δεξιώσεις θέλουμε να δουλεύουν οι άνθρωποι με τους όρους της εστίασης. Αν υπάρχουν μεγάλοι χώροι, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει περιορισμός στα άτομα. Αυτή είναι η πάγια θέση του υπουργείου, αλλά η επιτροπή είναι αυτή που αποφασίζει», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1.


Σε ό,τι αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ανέφερε ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα και ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.Άρση μέτρων: Τι ακολουθεί τις επόμενες ημέρες

Χθες, 21 Μαΐου 2021 άνοιξαν τα θερινά σινεμά με συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας και αυστηρή ταξιθεσία. Το ανώτατο όριο χωρητικότητας έχει οριστεί στο 75%.


Στις 24 Μαΐου 2021, σηκώνουν ρολά τα καταστήματα ΟΠΑΠ Play.


Στις 28 Μαΐου 2021 θα αρχίσουν ξανά τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε ανοικτούς χώρους (θέατρα, συναυλίες κλπ.), ενώ ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για δεξιώσεις, γάμους, βαπτίσεις κλπ..


Στις 31 Μαΐου 2021 αναμένεται να επεναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους, με το ακριβές πλαίσιο που θα καθορίζεται από τα μέτρα αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού να ξεκαθαρίζει έως τέλος του μήνα.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1198499/pote-tha-katargithei-i-apagoreysi-kykloforias-ti-anoigei-apo-ti-deytera-ti-isxyei-gia-toys-gamoys
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες