Κορωνοιός εμβόλια : Πρέπει να επαναληφθούν μετά από κάποιο διάστημα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Μαΐου 31, 2021

Κορωνοιός εμβόλια : Πρέπει να επαναληφθούν μετά από κάποιο διάστημα


Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλα μέρη του κόσμου είναι ασφαλή και αποτελεσματικά στην πρόληψη σοβαρών περιπτώσεων COVID-19 .Το πόσο διαρκεί αυτή η προστασία δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητό – τόσο ο ιός όσο και τα εμβόλια κατά του είναι σχετικά νέα.



Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ασυμπτωματικοί και τα περιστατικά τους εντοπίζονται μόνο κατά τη διάρκεια απλών ελέγχων.
Οι παρατηρήσεις των ειδικών
Καθώς οι παραλλαγές του νέου κορανοϊού συνεχίζουν να εξαπλώνονται και να μεταλλάσσονται, οι ερευνητές παρακολουθούν την απόδοση των εμβολίων και εάν θα χρειαστούν ενισχυτικές λήψεις για τη διατήρηση ουσιαστικής ανοσίας.
Αυτήν τη στιγμή, οι ειδικοί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να υποθέσουμε εάν θα χρειαστούμε ενισχυτικές λήψεις όπως μερικά εμβόλια ακόμα.

Τι δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος των εταιριών για τα εμβόλια
Ο διευθύνων σύμβουλος των εταιρειών των οποίων τα εμβόλια COVID-19 διανέμονται στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνει ότι οι λήψεις τους ενδέχεται να πρέπει να χορηγούνται ετησίως , όπως ένα εμβόλιο γρίπης. Είπαν στον Axios ότι οι ενισχυτές θα μπορούσαν να έρθουν ήδη το Σεπτέμβριο.

Αποτελεσματικότητα εμβολίων έναντι στον Κορωνοιό
Τα δεδομένα δείχνουν τα εμβόλια Moderna και Pfizer, τα οποία και τα δύο χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του νέου κορανοϊού, παραμένουν αποτελεσματικά μετά από 6 μήνες.
Το εμβόλιο της AstraZeneca – το οποίο δεν έχει λάβει έγκριση για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες – ήταν δοκιμάστηκε με ενισχυτή ή ένα δεύτερο πλάνο μετά από 12 εβδομάδες. Ωστόσο, δεν φαίνεται να προσφέρει πιο ουσιαστική προστασία από τις δόσεις που δίνονται πιο κοντά.



Έρευνα για την προστασία του εμβολίου

Μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών δημοσίευσε έρευνα τον Μάρτιο που χρησιμοποίησε προγνωστική μοντελοποίηση για να δει πόσο καλά προστατεύει το εμβόλιο COVID-19 εξετάζοντας τον τίτλο ή τη συγκέντρωση προστατευτικών αντισωμάτων. Βρήκαν την αποσύνθεση της προστασίας 250 ημέρες αφότου η ανοσοποίηση προέβλεπε μια «σημαντική απώλεια» στην προστασία, «αν και η προστασία από σοβαρές ασθένειες πρέπει να διατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό»
Και αυτό είναι το βασικό σημείο των εμβολίων: Προστασία από σοβαρές λοιμώξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή ακόμα και θάνατο. Είναι πιθανό ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο να μπορεί να παραμείνει προστατευμένο για περισσότερο από ένα χρόνο. Αυτή η προστασία θα μπορούσε επίσης να σταματήσει μόλις 3 μήνες.
Επομένως, ο κατάλληλος χρονισμός των ενισχυτικών λήψεων είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί χωρίς συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τον τίτλο αντισώματος εξουδετέρωσης κορυφής και τον ρυθμό πτώσης του σε ένα συγκεκριμένο άτομο.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες