Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Μαΐου 22, 2021

Πότε θα καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας


Φαίνεται ότι δειλά – δειλά στους σχεδιασμούς των κυβερνώντων προεταοιμάζεται και η άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα μπορούσε να αρθεί μέσα στους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον υπουργό Επενδύσεων Άδ. Γεωργιάδη, ο οποίος βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων.
Αυτή τη στιγμή η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, παρότι έχουν καταργηθεί σειρά άλλων περιορισμών στις μετακινήσεις, όπως το «απαγορευτικό» για το ταξίδι από νομό σε νομό αλλά και τα SMS.
Συγκεκριμένα, από τις 00:30 το βράδυ, και μέχρι τις 5 το πρωί, η μετακίνηση επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και ατομικής κίνησης με κατοικίδιο.
Η μετακίνηση για λόγους εργασίας γίνεται με τα ίδια έγγραφα που γίνονταν ως σήμερα, ενώ για τις άλλες δύο περιπτώσεις ο πολίτης πρέπει να έχει μαζί του βεβαίωση κίνησης που να περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του, καθώς και το συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησής του, τη λεγόμενη βεβαίωση Τύπου Β’, συν ταυτότητα.
Επισημαίνεται πως σε όλη την Ευρώπη το εν λόγω μέτρο είτε περιορίζεται – χρονικά ή γεωγραφικά – είτε αίρεται εξολοκλήρου, καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού επιταχύνονται ενώ και τα κρούσματα πέφτουν, στις περισσότερες χώρες (διαβάστε σχετικά εδώ).
Ανάλογες σκέψεις, όμως, φαίνεται πως πλέον συζητούνται και από τις ελληνικές αρχές, σύμφωνα με όσα υποστήριξε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Ανάπτυξης.
Μιλώντας για το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε (ΑΝΤ1) ότι από τις αρχές Ιουνίου μπορεί να εξεταστεί παράταση της καταληκτικής ώρας από τις 00:30 που είναι σήμερα αλλά και ότι – καλώς εχόντων των πραγμάτων – μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρχει κατάργηση αυτού του μέτρου.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες