ΥΛΙΚΑ
80 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο
ακόμα για το βουτύρωμα
370 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
50 γρ. κονιάκ
150 γρ. γάλα
1 κ.σ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας
280 γρ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
10 γρ. κακάο (1 κ.σ.)
10 γρ. σκόνη σοκολάτας (1 κ.σ.)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε
κομμάτια
160 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο ξύσμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
στρογγυλή φόρμα για κέικ με κούμπωμα διαμέτρου 24 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με κούμπωμα 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 350 γρ. ζάχαρη, 3 αυγά, 50 γρ. κονιάκ, 150 γρ. γάλα, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 280 γρ. αλεύρι, 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ, 1 κουταλάκι μαγειιρκή σόδα, 10 γρ. κακάο, 10 γρ. σκόνη σοκολάτας και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε στη φόρμα που έχετε ετοιμάσει και ψήστε για 40 λεπτά (180°C). Eν τω μεταξύ φτιάξτε το γλάσο.
Βήμα 5
Βάλτε στον κάδο 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8.
Βήμα 6
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα, προσθέστε 160 γρ. κρέμα γάλακτος, τα υπόλοιπα 20 γρ. ζάχαρη και λιώστε 2 λεπτά/50°C/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει μέχρι να ψηθεί και να κρυώσει το κέικ.
Βήμα 7
Αφήστε το κέικ να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά στη φόρμα, ξεφορμάρετε και τοποθετήστε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Βήμα 8
Μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος, καλύψτε με το γλάσο που έχετε αφήσει στην άκρη, ραντίστε με ξύσμα σοκολάτας και διατηρήστε στο ψυγίο μέχρι να σερβίρετε.
Πηγή: https://www.reporter.com.cy/syntages/article/810420/keik-diaboloy-sokolatas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου