Πολύ καλά νέα για το εμβόλιο της Pfizer - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Μαΐου 06, 2021

Πολύ καλά νέα για το εμβόλιο της Pfizer

Σε ανακοινώσεις προχώρησε η φαρμακευτική σχετικά με την βελτίωση στο σύστημα μεταφοράς και αποθήκευσης του σκευάσματος.


Σε μία νέα καινοτομία προχώρησε η Pfizer, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της εταιρίας θα μπορεί να συντηρείται σε απλό ψυγείο. Να θυμίσουμε ότι η φαρμακευτική εταιρία, που έχει μπει για τα καλά στον αγώνα των εμβολίων, έχει εντοπίσει πλαστά εμβόλια στο Μεξικό και στην Πολωνία. Την ίδια στιγμή η Pfizer έχει κλείσει συμφωνία αστρονομικού ποσού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία θα διαθέσει 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις.


Πιο συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της BionTech, Ουγκούρ Σαχίν, μίλησε σε τηλεδιάσκεψη των Financial Times και αποκάλυψε τα καλά νέα που έρχονται από την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου, σε συνεργασία ξανά με τη Pfizer, το οποίο θα έχει μακρά διάρκεια ζωής και ευκολότερες συνθήκες διατήρησης.


Τι γινόταν στο πρώτο εμβόλιο

Θυμίζουμε ότι το πρώτο εμβόλιο της συνεργασίας Pfizer-BionTech πήρε έγκριση για μαζικούς εμβολιασμούς όντας το μόνο από τα εγκεκριμένα εμβόλια το οποίο χρειαζόταν θερμοκρασίες -70°C για να διατηρηθεί και να μεταφερθεί.


Η μεταφορά του γινόταν σε ειδικά διαμορφωμένες συσκευές υψηλής κατάψυξης και αυτό δεν έκανε τόσο εύκολη τη διανομή του, μέχρι τις νέες ανακοινώσεις της εταιρείας για το εμβόλιο μακράς διαρκείας που ετοιμάζει.


«Θα φτάσουμε να έχουμε ένα σταθερό εμβόλιο για έξι μήνες»

«Η πρώτη έκδοση του εμβολίου μας έπρεπε να αποθηκευτεί και να μεταφερθεί σε θερμοκρασία -80 βαθμών Κελσίου. Στο μεταξύ, έχουμε πλέον στη διάθεσή μας μια νέα έκδοση του εμβολίου, η οποία δεν έχει εγκριθεί ακόμη και μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου. Το πιο πιθανό είναι ότι θα φτάσουμε να έχουμε ένα σταθερό εμβόλιο για έξι μήνες σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών Κελσίου», ανέφερε ο Ουγκούρ Σαχίν.


Όταν το εμβόλιο αυτό πάρει έγκριση θα λύσει τα χέρια της εταιρείας αλλά και τον υγειονομικών αρχών των κυβερνήσεων που θα μπορούν να αποθηκεύουν το σκεύασμα για 6 μήνες αντί για 15 ημέρες μόνο που ισχύει μέχρι σήμερα, χωρίς να χρειάζονται ειδικές συσκευές πέρα από απλούς καταψύκτες.


Αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της η εταιρεία για τα έσοδα του εμβολίου

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του εμβολίου της, υπολογίζοντας ότι αυτές θα φτάσουν τα 26 δισ. δολάρια. Ήδη η εταιρεία κατέχει συμβόλαια με πολλές χώρες και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Πρόκειται για μία αύξηση άνω του 70% συγκριτικά με την τελευταία της πρόβλεψη, καθώς εντείνονται οι εμβολιασμοί σε όλο τον κόσμο. Αναμένει τώρα να παράξει τουλάχιστον 3 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου τον επόμενο χρόνο.


Το εμβόλιο, το οποίο έχει αναπτυχθεί από κοινού με τη γερμανική BioNTech, είχε το πρώτο τρίμηνο έσοδα 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 3,28 δισ. δολάρια.


«Σύμφωνα με όσα έχουμε δει, πιστεύουμε ότι μια διαρκής ζήτηση για το εμβόλιο COVID-19, παρόμοια με αυτή των εμβολίων για τη γρίπη, είναι πιθανή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά. Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία είχε προηγουμένως προβλέψει πωλήσεις 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.






Πηγή: https://www.pagenews.gr/2021/05/06/kosmos/poly-kala-nea-gia-to-embolio-tis-pfizer/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες