Τελευταίο SMS στο 13033 σε 10 μέρες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Μαΐου 04, 2021

Τελευταίο SMS στο 13033 σε 10 μέρες

Το Τελευταίο SMS στο 13033 έρχεται σε 10 μέρες. Το Σάββατο 15/5 αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός με αυστηρά πρωτόκολλα, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς και να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες.


Μήνας άρσης μέτρων είναι ο Μάιος — μετά την εστίαση σειρά παίρνουν τη Δευτέρα 10/5 τα σχολεία -νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια- με την υποχρέωση των self test δυο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζομενους στις σχολικές μονάδες.


Το Σάββατο 15/5 αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός με αυστηρά πρωτόκολλα, να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, καθώς και να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες.


Μέχρι τότε, αναμένεται να ανακοινωθεί και η κατάργηση της υποχρέωσης αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις, αλλά και να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού.


Όσον αφορά στην εστίαση, όποιος επιθυμεί να επισκεφτεί εστιατόριο ή καφέ σε εξωτερικό χώρο, στέλνει SMS με τον κωδικό «6» στο 13033. Επίσης, στα καταστήματα δεν υπάρχει μουσική και το ωράριο λειτουργίας είναι μέχρι τις 22:45. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι στόχος είναι με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου να διευρυνθεί υπό όρους το ωράριο στα καταστήματα εστίασης. «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί» τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο», συμπλήρωσε.


Aπό τη Δευτέρα του Πάσχα άλλαξε και το ωράριο για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Έτσι, από τις 3 Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 23:00 και θα λήγει στις 05:00. Ολες οι μετακινήσεις, πάντως, εξακολουθούν να γίνονται με αποστολή SMS στο 13033, όπως ξεκαθάρισε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.


Οι οργανωμένες παραλίες ετοιμάζονται να υποδεχθούν κι επίσημα λουόμενους, καθώς σύμφωνα με τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη το άνοιγμά τους θα γίνει στις 15 Μαΐου. Οπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης οι παραλίες θα ανοίξουν στο πλαίσιο της έναρξης της τουριστικής σεζόν.


Το Σάββατο 15 Μαΐου κάνει πρεμιέρα και ο τουρισμός με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Την ίδια ημέρα απελευθερώνονται και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες.






Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ellada/item/91462-teleftaio-sms-sto-13033-se-10-meres
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες