Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που οδηγείται από 16χρονους - Σε τιμή ΣΟΚ - Κάτω απο 1€ τα 100km - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 06, 2021

Στην Ελλάδα το αυτοκίνητο που οδηγείται από 16χρονους - Σε τιμή ΣΟΚ - Κάτω απο 1€ τα 100km


Είναι γεγονός πως η αυτοκίνηση αλλάζει. Το βλέπουμε και το βιώνουμε καθημερινά, ενώ συνεχώς ολοένα και περισσότερα φιλικά στο περιβάλλον αυτοκίνητα κάνουν την εμφάνισή τους.


Είναι σίγουρο πως τα μικρά, ηλεκτρικά και… trendy μοντέλα θα κατακλύσουν τους δρόμους τα επόμενα χρόνια με σκοπό να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες. Αυτό είναι που αναζητά ένα μεγάλο ποσοστό οδηγών το οποίο πλέον θέλει να αφήσει στην άκρη τα μεγάλα οχήματα και να κινηθεί με μικρά που κάνουν την καθημερινότητα, ευχάριστη, άνετη και ξεχωριστή.


Το Citroen Ami είναι ένα από αυτά και όπως φαίνεται θα φέρει την επανάσταση στην αυτοκίνηση, σύντομα και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα διθέσιο μοντέλο μήκους 2,4 μέτρων, πλάτους 1.4 και ύψους 1.5 μέτρου που ξεκάθαρα αλλάζει την εικόνα που είχαμε όλοι σχετικά με τις αστικές μετακινήσεις. Όπως παλαιότερα έκανε η Citroen με το 2CV και την Traction Avant έτσι και τώρα, δεκαετίες μετά, ετοιμάζει μία ακόμα επανάσταση, θέλοντας να πετύχει το όραμα για βιώσιμη μετακίνηση.




Βασικά το Ami είναι ένα… gadget, που θυμίζει παιδικό παιχνίδι και φέρνει την ηλεκτροκίνηση σε κάθε σπίτι. Εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρα όπου οι μπαταρίες έχουν χωρητικότητα 6kWh και για να φορτίσουν χρειάζονται μόλις 3 ώρες από μία απλή πρίζα. Τα πλαστικά κομμάτια καλύπτουν το σύνολο του οχήματος ενώ σχεδιαστικά εντυπωσιάζει. Το εμπρός μέρος μοιάζει… με το πίσω, οι πόρτες ανοίγουν αντίθετα, τα παράθυρα ανοίγουν με το χέρι και κατά το ήμισυ ενώ ακόμα και οι εξωτερικοί καθρέπτες μας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή.

Εσωτερικά δεν θυμίζει κανένα από τα αυτοκίνητα που ξέρουμε. Απλό, λιτό, με χώρους για μικροαντικείμενα και έναν απλό πίνακα οργάνων για τα βασικά. Ωστόσο υπάρχει θύρα USB, θέση για το κινητό τηλέφωνο, τον… καφέ ενώ χώροι για τις τσάντες και τα μεγάλα αντικείμενα υπάρχουν πίσω από τα καθίσματα και μπροστά από τα πόδια του συνοδηγού. Ένα μεγάλο ποσοστό της καμπίνας καλύπτεται από τζάμια, οι πόρτες ανοίγουν με ιμάντες και τα καθίσματα είναι και αυτάμε τη σειρά τους απλά και λιτά.



Με άδεια μοτοποδηλάτου

Το εντυπωσιακό με το Citroen Ami έχει να κάνει με την άδεια κυκλοφορίας καθώς πρόκειται για… μοτοποδήλατο. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως δεν επιβαρύνεται με τέλη, φορολογίες και λόγω χαμηλού βάρους (σχεδόν 450 κιλά) η κατανάλωση ρεύματος ανά 100 χιλιόμετρα μεταφράζεται σε λιγότερο από 1 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.


Το γαλλικό μοντέλο έχει τη δυνατότητα να κινείται με ταχύτητες 45 χλμ./ώρα με την αυτονομία του να αγγίζει τα 75 χιλιόμετρα, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες, ενός μεγάλου ποσοστού οδηγών.


Πού θα το δείτε

Ήδη στην Ελλάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Citroen έχει φέρει δύο Ami όπου ο καθένας μπορεί να τα δει και να τα επεξεργαστεί στην έκθεση ECOFEST που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Πλατεία Νερού στο Παλαιό Φάληρο (ανοιχτή έως την Κυριακή 6 Ιουνίου).

Πρόκειται για μία τριήμερη διοργάνωση αφιερωμένη στη βιώσιμη ανάπτυξη, τις «πράσινες» και έξυπνες πόλεις, και τη βιώσιμη μετακίνηση.


Το οδηγείς από τα… 16

Για να οδηγήσεις το γαλλικό μοντέλο δεν χρειάζεται να έχεις συμπληρώσει τα 18 έτη και να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου καθώς μπορείς να το κάνεις από τα 16 με δίπλωμα μοτοποδηλάτου. Αξίζει να αναφέρουμε πως στη Γαλλία η χρήση του γίνεται από 14 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsauto, η τιμή του Ami θα κυμανθεί λίγο κάτω από τα 9.000 ευρώ, ωστόσο με την κρατική επιδότηση για τα ηλεκτρικά οχήματα η τιμή θα πέσει φτάνοντας κοντά στα 7.000 ευρώ. Τα πρώτα αυτοκίνητα πελατών υπολογίζεται πως θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το Φθινόπωρο.












Πηγή: https://www.newsauto.gr/news/to-citroen-ami-odigite-apo-16-eton-pote-erchete-ellada-ke-se-pia-timi/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες