5 πράγματα που δεν φαντάζεσαι ότι τρώγονται - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2021

5 πράγματα που δεν φαντάζεσαι ότι τρώγονται


Είναι προφανές ότι όταν πρόκειται για τρόφιμα, η τεχνολογία κάνει θαύματα για ένα καλύτερο περιβάλλον, όπως τα βρώσιμα μπουκάλια νερού και κούπες καφέ που έχουν κατασκευάσει σχεδιαστές από το Λονδίνο. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα τα οποία δεν γνωρίζαμε ότι μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια από τους ανθρώπους. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι. Ας κρατήσουμε, όμως, καλά στο μυαλό μας ότι αναφερόμαστε σε υλικά που δεν θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα αν τα φάμε -κατά λάθος καμμία φορά- όμως σε καμμία περίπτωση δεν εννοούμε ότι μπορούμε να τα καταναλώνουμε τακτικά.

1. Τσόφλια αυγών
Πρόσφατα, τα τσόφλια αυγών αποδείχτηκαν ότι είναι ένα μεγάλο φυτικό λίπασμα, αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι μπορούν να καταναλωθούν ως συμπλήρωμα ασβεστίου λόγω του υψηλού περιεχομένου τους σε ανόργανα άλατα. Υπάρχουν βέβαια ορισμένα βήματα που πρέπει να κάνετε πριν τα καταναλώσετε.


Τα τσόφλια των αυγών πρέπει να είναι οργανικά και θα πρέπει να βράσουν και να ψηθούν στους 200 βαθμούς. Εκτός από αυτό, πρέπει να είναι λεπτά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για την κατανάλωση τσοφλιών αυγών, καθώς όλα τα φυσικά συμπληρώματα ασβεστίου περιέχουν μεγάλες ποσότητες τοξικών μετάλλων όπως ο υδράργυρος.

2. Δέρμα
Μην ξεγελιέσαι από το γυαλιστερό εξωτερικό του δέρματος που έχει υποστεί χημική επεξεργασία, επειδή στην πιο αγνή μορφή του μπορεί πραγματικά να καταναλωθεί. Το Ponmo, για παράδειγμα, είναι το δέρμα της αγελάδας που έχει υποστεί επεξεργασία για κατανάλωση με βόειο κρέας και είναι μια πολύ κοινή λιχουδιά στη Νιγηρία. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές διαφωνίες σχετικά με το αν είναι υγιεινό ή όχι και οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν έχει θρεπτική αξία.


3. Χρυσός
Ο χρυσός είναι βιολογικά αδρανής, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αντιδρά χημικά και μπορεί να περάσει από το πεπτικό σύστημα χωρίς να απορροφηθεί στο έντερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το βλέπουμε ως διακόσμηση σε πολλά γλυκά με σοκολάτα. Ο χρυσός 24 καρατίων πωλείται συνήθως σε φύλλα ή σε νιφάδες – αυτό καθιστά την καθαρότερη μορφή χρυσού για κατανάλωση. Εάν τα φύλλα χρυσού έχουν λιγότερη τιμή από 24 καράτια, γίνονται λιγότερο καθαρά λόγω άλλων χημικών συστατικών και δεν είναι τόσο ασφαλή για κατανάλωση.

4. Κιμωλία
Η κιμωλία είναι μια φυσική και μη τοξική ουσία αφού είναι καθαρό ανθρακικό ασβέστιο. Παρόλο που η κιμωλία δεν προσφέρει οφέλη στην υγεία των ανθρώπων, είναι ασφαλής η κατανάλωσή της . Οι περισσότεροι άνθρωποι που τη λιμπίζονται και την τρώνε πολύ συχνά πάσχουν από μια κατάσταση που ονομάζεται pica η οποία κάνει τους ανθρώπους να λαχταρούν μη θρεπτικά στοιχεία. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν κάποια γυναίκα είναι έγκυος ή έχει έλλειψη σιδήρου.

5. Play-doh
Ο λόγος για τον οποίο τα μη τοξικά play-doh είναι τόσο δημοφιλή στις μέρες μας οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά λατρεύουν να τα τρώνε και πολλές εταιρείες αποφάσισαν να τα κάνουν όσο το δυνατόν ασφαλέστερα για τα παιδιά ώστε να τα παίζουν. Το μη τοξικό play-doh είναι φτιαγμένο από αλεύρι, χρώματα που χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, νερό, αλάτι, ορυκτό έλαιο και βορικό οξύ. Δεν συνιστάται πάντως να καταναλώνεται τακτικά το play-doh από παιδιά και, αν αυτό συμβεί, πρέπει να καλέσετε το κέντρο δηλητηριάσεων για να μάθετε αν είναι ασφαλές ή όχι.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες