Μαϊάμι: Θρίλερ με 99 αγνοούμενους από την κατάρρευση κτηρίου – Συγκλονιστικά βίντεο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουνίου 25, 2021

Μαϊάμι: Θρίλερ με 99 αγνοούμενους από την κατάρρευση κτηρίου – Συγκλονιστικά βίντεο


Αγωνία στις ΗΠΑ για την τύχη των 99 αγνοούμενων μετά την κατάρρευση του κτηρίου στο Μαϊάμι – Συγκλονιστικά βίντεο από τη στιγμή της τραγωδίας


Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό των συνολικά 99 αγνοούμενων από την κατάρρευση του πολυώροφου κτηρίου στο Μαϊάμι χθες, Πέμπτη.

Ανάμεσα στους αγνοούμενους βρίσκονται τουλάχιστον 18 πολίτες από τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως ανακοίνωσαν τα προξενεία της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης.


Το κτήριο κατέρρευσε στις 1:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα ΗΠΑ) με τα αίτια να παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα αν και ο καθηγητής Shimon Wdowinski υποστηρίζει ότι το 12ωροφο κτήριο που χτίστηκε το 1981 βυθιζόταν από τη δεκαετία του ’90 και ήταν υπό παρακολούθηση.


Το κτήριο που βρισκόταν πολύ κοντά στη θάλασσα, είχε 136 διαμερίσματα. Στο τμήμα του που κατέρρευσε – από ακόμη αδιευκρίνιστα αίτια – βρίσκονταν τα 55 από αυτά τα διαμερίσματα.

Για την ώρα ο απολογισμός σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και την εφημερίδα Miami Herald, είναι τρεις νεκροί και 12 τραυματίες με δύο εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κλειστό κύκλωμα ασφαλείας από γειτονικό κτήριο, κατέγραψε τη σοκαριστική στιγμή, όπου το κτήριο καταρρέει σαν πύργος από... τραπουλόχαρτα!

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τη στιγμή της καταρρευσης.
Video shows South Florida building collapse
Την ίδια ώρα χρήστης του twitter που δηλώνει ιδιοκτήτης διαμερίσματος δημοσίευσε βίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού της την ώρα της κατάρρευσης του κτηρίου σημειώνοντας ότι στα τελευταία δευτερόλεπτα ακούγεται ο ήχος της πτώσης.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για εντοπισμό τυχόν εγκλωβισμένων διεξάγοντας έρευνες σε κάθε σημείο όπως το υπόγειο του κτηρίου με τις εικόνες να συγκλονίζουν.


Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις δήλωσε ότι προετοιμάζεται «για κακά νέα».

«Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για άσχημες ειδήσεις, δεδομένης της καταστροφής που βλέπουμε», σχολίασε, σε μια εκδήλωση σε ένα κοινοτικό κολέγιο, κοντά στην Τάμπα.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες