Λέκκας: Κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις στα Γεράνεια Όρη - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουνίου 08, 2021

Λέκκας: Κίνδυνος για πλημμύρες και κατολισθήσεις στα Γεράνεια Όρη


Πολλαπλές είναι οι επιπτώσεις για το περιβάλλον από την φωτιά που ξέσπασε στον Σχίνο Λουτρακίου και έκανε στάχτη πάνω από 70.000 στρέμματα δασικής έκτασης. 

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες, κατολισθήσεις και λασποροές στα Γεράνεια Όρη, σύμφωνα με μελέτη.

«Εάν έχουμε κάποια βροχόπτωση, έστω και ασθενή, μπορεί να κληθούμε να αντιμετωπίσουμε έντονα φαινόμενα, μέχρι και διαβρώσεις εδαφών και μόλυνση του θαλάσσιου χώρου» είπε, στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας τις ολέθριες συνέπειες που πιθανότατα θα υπάρξουν.


«Οι περιοχές αυτές είναι ιδιαίτερα ευάλωτες γιατί έχουμε να κάνουμε με αρκετά μεγάλη δυναμική του υδάτινου στοιχείου αλλά και των γεωλογικών στοιχείων» πρόσθεσε σχετικά ο ίδιος, μεταξύ άλλων.

Από το 2000 είχε να ξεσπάσει πυρκαγιά τέτοιου μεγέθους μήνα Μάιο
Είκοσι ένα χρόνια είχε να ξεσπάσει πυρκαγιά τέτοιου μεγέθους, με παρόμοιες καιρικές συνθήκες στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δηλαδή 20 Μαΐου, όπως αυτή που εκδηλώθηκε στο Σχίνο Κορινθίας είχε δηλώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η προηγούμενη μεγάλη πυρκαγιά τέτοια εποχή ήταν το 2000 στην Σάμο, υπενθύμισε, χαρακτηρίζοντας «ατυχία» τη συγκεκριμένη στιγμή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο και ειδικότερα στην πρόληψη, αναφέροντας τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας παράλληλα τις υποχρεώσεις των δήμων και όλων των φορέων.









Πηγή: https://www.cnn.gr/perivallon/story/269035/lekkas-kindynos-gia-plimmyres-kai-katolisthiseis-sta-geraneia-ori

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες