Μήνυμα του Υφ.Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ν. ΤΑΓΑΡΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Ιουνίου 05, 2021

Μήνυμα του Υφ.Περιβάλλοντος & Ενέργειας Ν. ΤΑΓΑΡΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 


Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ” ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας και  βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς αναφέρει :


Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, η οποία μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε το χρέος μας απέναντι στη φύση, που τόσο απλόχερα τροφοδοτεί και δίνει ζωή στον πλανήτη μας. Σήμερα το οικοσύστημά μας, το φυσικό περιβάλλον και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί του, απαιτούν να ευαισθητοποιηθούμε και να το διαφυλάξουμε.


Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όμως, η σημερινή 5η Ιουνίου δεν προάγει μόνο το μήνυμα της προστασίας και της διατήρησης της περιβαλλοντικής ισορροπίας. Παίρνει αυτό το μήνυμα και το αναβαθμίζει, προάγοντας την «Αποκατάσταση του Οικοσυστήματος» για ολόκληρη τη τρίτη αυτή δεκαετία του 21ου αιώνα που διανύουμε.


«Επανασχεδιασμός – Αναδημιουργία – Αποκατάσταση».


Αυτό είναι το σύνθημα που σηματοδοτεί τις δράσεις του μέλλοντος, δράσεις τις οποίες μπορεί να αναλάβει και στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας μας. Και η αλήθεια είναι πως χρειάζεται η προσπάθεια καθενός ατομικά και όλων μαζί συλλογικά για να αντιμετωπιστεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να επιτευχθεί το όραμα της πραγματικής αειφορίας.
Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες