Άλλο αλήθεια, άλλο αγένεια κι άλλο χαιρεκακία.. μην μπερδεύεσαι! - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 30, 2021

Άλλο αλήθεια, άλλο αγένεια κι άλλο χαιρεκακία.. μην μπερδεύεσαι!


Γράφει η Μαρία Κοψιδά
Γεμίσαμε λοιπόν ειλικρινείς ανθρώπους. Αυτή είναι μια νεοσύστατη ομάδα ανθρώπων όπου πίσω από την ειλικρίνεια που επικαλούνται, έχουν κρύψει όλη τους την κακία και την χυδαιότητα.

Και τι πειράζει; Μπορούν να σε κρίνουν, να σε πληγώνουν, να σε κάνουν να αισθάνεσαι άσχημα και στο τέλος, να σου λένε κιόλας ότι ” η αλήθεια είναι σκληρή.”

Σίγουρα σε όλους έχει συμβεί να έχουν κάποιο φίλο ή συγγενή που χρησιμοποιεί την ειλικρίνεια ως μέσω εξώθησης των απωθημένων του, της ζήλιας του, της κακίας του και πολλών άλλων.

”Εγώ είμαι ειλικρινής και όταν δε σου αρέσει αυτό που λέω, αυτόματα δεν σου αρέσει και η αλήθεια”. Μα τι φιλοσοφία κρύβεται πίσω από αυτό!
Συγγνώμη που θα σας το χαλάσω αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Μάλλον δεν είναι καθόλου έτσι. Ακόμα και στον κόσμο της ειλικρίνειας υπάρχουν όρια και είναι εκείνα που θέτει ο σεβασμός σου προς τον άλλον, ο σεβασμός προς τον εαυτό σου.

Σε ποιον αρέσει η ανειλικρίνεια; Σε κανέναν! Τουλάχιστον ως δέκτης γιατί ως πομπός δεν παίρνω και όρκο. Όμως, για όλους μας είναι ευχάριστο να ξέρουμε ότι ο συνομιλητής μας λέει την αλήθεια.
Κάποιοι όμως μπερδεύονται.

Μπερδεύουν την ειλικρίνεια με την κριτική και με το να λένε την δήθεν αμερόληπτη γνώμη τους εις βάρος των άλλων.
Μην το επιτρέπετε! Το να έχετε κάποιον δικό σας άνθρωπο που θα επιλέξει να σας πει την ωμή και σκληρή αλήθεια για να σας προφυλάξει ή ίσως επειδή κινδυνεύετε είναι δεκτό και απολύτως λογικό. Όχι όμως για εκείνους που απλώς λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι, σου πετάνε μια αφιλτράριστη αλήθεια λέγοντας σου για τα λάθη, τις επιλογές σου ή ακόμα και για τον τρόπο που ντύνεσαι, χωρίς να σκεφτούν πως θα νιώσεις.

Αυτό δεν είναι ειλικρίνεια και αυτοί δεν είναι ειλικρινείς και σίγουρα δεν είναι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για σένα.

Εκείνος που με κομψό και ευγενικό τρόπο θα σου προσφέρει ειλικρίνεια από πίσω θα κρύβεται το ενδιαφέρων του για σένα, ενώ εκείνος που δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει την ειλικρίνεια από την προσβολή, θα κρύβει δόλο.

Γι’ αυτό μην πείθεστε ότι φοβάστε την αλήθεια τους.

Η αλήθεια ναι, πληγώνει. Όμως, γιατί πάει ενάντια στα θέλω μας και όχι γιατί προσβάλλει το ταμπεραμέντο μας.
Η αλήθεια είναι πικρή, ναι. Όμως, γιατί ανακαλύπτουμε πράγματα που δεν μας ευχαριστούν και όχι γιατί κάποιοι δεν μας αποδέχονται γι’ αυτό που είμαστε.
Η αλήθεια είναι μία. Οι τρόποι που θα την εκφράσεις είναι εκατομμύρια.
Εκείνος που θα επιλέξει τον πιο ανώδυνο, είναι εκείνος που αξίζεις.

Πηγή: www.newsone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες