Το ιπτάμενο ταξί του μέλλοντος που θα μας πηγαίνει πετώντας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Ιουνίου 24, 2021

Το ιπτάμενο ταξί του μέλλοντος που θα μας πηγαίνει πετώντας


Το όνομά του είναι Volocopter 2X και πρόκειται για ένα γερμανικής κατασκευής ιπτάμενο μέσο μεταφοράς σε αστικό ιστό που παρουσιάστηκε για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση, στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ του Παρισιού. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του το Volocopter 2X αποτελεί το ιπτάμενο ταξί του μέλλοντος.


Στη δοκιμαστική αυτή πτήση το ιπτάμενο ταξί πέταξε για περίπου 4 λεπτά της ώρας ανεβαίνοντας σε υψόμετρο 30 μέτρων πάνω από το έδαφος και προσγειώθηκε με απολυτή ασφάλεια.

«Είναι πραγματικά σχεδιασμένο για αστική χρήση. Έτσι, έχει δύο καθίσματα, που ταιριάζουν απόλυτα με τις ανάγκες των επιβατών. Αν κοιτάξουμε τα ταξί ή τα Ubers σήμερα, έχουν μέση χωρητικότητα 1,2 ατόμων μέσα στην καμπίνα, οπότε αυτό είναι το τέλειο όχημα για μετακινήσεις εντός πόλης. Είναι αθόρυβο, ασφαλές και προσφέρει μια φανταστική εμπειρία. Και εργαζόμαστε για να το ενσωματώσουμε με άλλους τρόπους μεταφοράς και να το κάνουμε προσιτό σε όλους. Όλοι όσοι μετακινούνται με ταξί σήμερα θα μπορούν να το χρησιμοποιούν σε επιλεγμένες διαδρομές», είπε ο Φλοριάν Ρόιτερ διευθύνων σύμβουλος της Volocopter.


Με το βλέμμα στους Ολυμπιακού του 2024

Οι γαλλικές αρχές συνεργάζονται με την εταιρεία κατασκευής ώστε να υπάρξει μια επιπλέον παροχή μετακινήσεων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. Μακροπρόθεσμα, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στον εμπλουτισμό των μεταφορικών μέσων στη γαλλική πρωτεύουσα αλλά και σε άλλες μεγαλουπόλεις του κόσμου.


Για να ξεκινήσει η λειτουργία της ιπτάμενης υπηρεσίας ταξί θα πρέπει να εγκατασταθούν αρκετές βάσεις μέσα και γύρω από το Παρίσι. Οι δε πελάτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση για τις πτήσεις τους χρησιμοποιώντας μια αποκλειστική εφαρμογή στο smartphone.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες