Φάρμακο που εισπνέεται και προστατεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 ανακοίνωσε η Ρωσία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ-NEWS

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουνίου 02, 2021

Φάρμακο που εισπνέεται και προστατεύει από τις επιπλοκές της Covid-19 ανακοίνωσε η Ρωσία


Ένα εισπνεόμενο φάρμακο ονόματι Leitragin, που έχει στόχο την πρόληψη και αντιμετώπιση επιπλοκών της Covid-19 ανακοίνωσε η Ρωσία.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας καταχώρησε το φάρμακο Leitragin για θεραπεία και πρόληψη της πνευμονίας που προκαλείται από τον κορονοϊό, έγραψε στην ιστοσελίδα της η ρωσική Ομοσπονδιακή Ιατρική- Βιολογική Υπηρεσία την Τετάρτη.
«Στις 25 Μαΐου, το εισπνεόμενο φάρμακο Leitragin, που αναπτύχθηκε από την Ομοσπονδιακή Ιατρική- Βιολογική Υπηρεσία καταχωρήθηκε από το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το νέο φάρμακο προορίζεται για την αντιμετώπιση και πρόληψη της πνευμονίας, που αποτελεί επιπλοκή της ασθένειας του νέου κορονοϊού (Covid-19)» ανέφερε το μήνυμα.
Όπως γράφει το ρωσικό πρακτορείο TASS, το Leitragin είναι το πρώτο φάρμακο με σκοπό να αποτρέπει και να αντιμετωπίζει τη θύελλα κυτοκίνης που προκαλεί η Covid-19. Κλινικές δοκιμές μεταξύ 320 ασθενών με μέτρια συμπτώματα Covid-19 έχουν δείξει ότι δεν έχουν υπάρξει θάνατοι, ούτε περιπτώσεις σοβαρών συμπτωμάτων.

Με πληροφορίες από TASSΠηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες