Ο Ισπανός φωτογράφος Emilio Morenatti κέρδισε το βραβείο Pulitzer - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Ιουνίου 13, 2021

Ο Ισπανός φωτογράφος Emilio Morenatti κέρδισε το βραβείο Pulitzer

 

Ο 60χρονος Francisco España, ασθενής με κορωνοιό, ειχε περάσει 52 ημέρες στο νοσοκομείο del Mar στη Βαρκελώνη. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2020 ζήτησε να δει τη θάλασσα για δέκα λεπτά. Οι γιατροί του το επέτρεψαν. Ο Ισπανός φωτογράφος Emilio Morenatti αποτύπωσε τη στιγμή μαζί με μια σειρά απο άλλες φωτογραφίες γύρω απο τις επιπτώσεις της πανδημίας στους ηλικιωμένους. Χθες κέρδισε το βραβείο Pulitzer για αυτές τις φωτογραφίες...Giannis Pantelakis










Ο Emilio Morenatti, κάτοικος της Ισπανίας που σπούδασε γραφιστική, άρχισε να εργάζεται ως φωτορεπόρτερ για μια τοπική εφημερίδα το 1989. Το 1992, έγινε μέλος του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων Efe. Εργάζεται αποκλειστικά για το Associated Press από τον Μάρτιο του 2004.

Το 2009, οι Pictures of the Year International τον ονόμασαν φωτογράφο εφημερίδας της Χρονιάς και το Εθνικό Βραβείο Headliner του έδωσε την υψηλότερη τιμή τους, ένα χρυσό μετάλλιο. Το 2010, η Εθνική Ένωση Τύπου της Αμερικής τον ονόμασε Φωτογράφο της Χρονιάς.

Η Emilio έχει πολυετή εμπειρία σε ζώνες πολέμου, εργαζόμενος για την AP στο Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Κατά την αποστολή του στο Αφγανιστάν στις 11 Αυγούστου 2009, ο Emilio τραυματίστηκε σε έκρηξη βόμβας. Τώρα επέστρεψε στη δράση και εδρεύει στη Βαρκελώνη ως επικεφαλής φωτογράφος για την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες