Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα – Τι αλλάζει για self test, εστίαση, δεξιώσεις, παραλίες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Ιουνίου 28, 2021

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα – Τι αλλάζει για self test, εστίαση, δεξιώσεις, παραλίες


Άλλο ένα βήμα προς την πλήρη άρση περιορισμών που επιβλήθηκαν προκειμένου να μην υπάρχει επέκταση του κορονοϊού όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, τα self test, ο αριθμός των πελατών ανά τραπέζι στην εστίαση αλλά στις δεξιώσεις γίνεται σήμερα.

Συγκεκριμένα από σήμερα, Δεύτερα 28/06:

Μπαίνει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία με βάση τα τελευταία ισχύοντα μέτρα ξεκινούσε στις 1:30 και ίσχυε μέχρι τις 5 τα ξημερώματα
Αυξάνεται ο αριθμός των πελατών ανά τραπέζι στην εστίαση και πλέον θα μπορούν να κάθονται μέχρι 10 άτομα από 6 που ίσχυε μέχρι χθες, Κυριακή
Δεν υπάρχει υποχρέωση διεξαγωγής self test για τους πλήρως εμβολιασμένους 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων) προκειμένου να προσέλθουν στην εργασία τους ή να μπουν σε γυμναστήριο
Αυξάνεται σε 300 ο αριθμός του ανώτατου ορίου των ατόμων σε δεξιώσεις σε εξωτερικούς χώρους
Στις οργανωμένες παραλίες ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.
Στο Δημόσιο από σήμερα μετά από τα αιτήματα του υπουργείου Εσωτερικών, η επιτροπή εισηγήθηκε και αποφασίστηκε:

-Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (Β κατηγορία), δύνανται να επανέλθουν στην εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία.

-Οι εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (Α κατηγορία) δύναται επίσης να επανέλθουν στην εργασίας τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

-Ειδικά για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

- Επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος εξυπηρέτησης του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες. Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο (1 άτομο ανά 16 τ.μ.), για τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ακόμα και σε εξωτερικό χώρο εφόσον παρατηρούνται ουρές.

 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες