Φωτιά στη Σάμο: «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» λέει ο δήμαρχος – Οι ελπίδες στα 10 εναέρια μέσα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Ιουλίου 16, 2021

Φωτιά στη Σάμο: «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» λέει ο δήμαρχος – Οι ελπίδες στα 10 εναέρια μέσα


Σε πλήρη εξέλιξη είναι η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 13:40 το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου Γιώργο Στάντζο να τονίζει ότι «τα πράγματα δεν είναι εύκολα».

Η ελπίδα είναι ότι με την ενίσχυση των δυνάμεων της πυροσβεστικής και τις ρίψεις νερού από τα 10 εναέρια μέσα που επιστρατεύτηκαν με το πρώτο φως της ημέρας το μέτωπο θα περιοριστεί.


Το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης (15/7), στις 13:40 στους Βουρλιώτες Σάμου έχει φτάσει στους Μυτιληνιούς και συγκεκριμένα στην περιοχή Γιαννιού.

Δήμαρχος ανατολικής Σάμου: Έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα, ελπίζουμε να είναι καλύτερη η μέρα

«Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Μιλάμε για ένα καταπράσινο μέρος με μορφολογία που κρύβει εκπλήξεις» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

«Ας ελπίσουμε να είναι μια καλύτερη ημέρα. Η μάχη δίνεται συνεχώς έφτασαν ενισχύσεις το βράδυ. Το μέτωπο το βράδυ ήταν χιλιόμετρα. Ελπίζουμε να πάει καλύτερα χωρίς μεγαλύτερες συνέπειες γιατί ο κόσμος έχει ταλαιπωρηθεί» είπε στο ΟΡΕΝ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα στρέμματα που έχουν γίνει στάχτη ανέρχονται σε «αρκετές χιλιάδες».

«Περιμένουμε και νέες ενισχύσεις με πυροσβεστικά οχήματα, η μάχη είναι μπροστά» κατέληξε ο κ. Στάντζος.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής ενισχύονται οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά της Σάμου και επιχειρούν 85 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 οχήματα ενώ κινητοποιήθηκαν 4 αεροσκάφη (3 CL 415 και το Beriev-200) και 6 ελικόπτερα.

Παράλληλα από τον Πειραιά φτάνουν ακτοπλοϊκώς 52 πυροσβέστες με 22 οχήματα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζουν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης
Οι τελευταίες εξελίξεις

Λίγο μετά τις 20:00 η φωτιά έκαψε δύσβατη περιοχή προς τη θέση Μάνα Κοκκαρίου.

Από αργά βράδυ της Πέμπτης, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται στους Μυτιληνιούς και συγκεκριμένα στην περιοχή Γιαννιού, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να το θέσουν υπό έλεγχο.

Οι ισχυροί άνεμοι συνέτειναν στη δημιουργία ισχυρού μετώπου στην περιοχή που είναι δύσκολα προσεγγίσιμη από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.


Μάλιστα, οι Αρχές λόγω των πυκνών καπνών προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης (15/7) σε προληπτική εκκένωση δύο ξενοδοχείων και τριών σπιτιών στην περιοχή Άγιος Φανούριος.
Μήνυμα από το 112

Με μήνυμά της προς τα κινητά τηλέφωνα, στις 22:40, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κάλεσε τους κατοίκους Βουρλιωτών, Κοκκαρίου, Καμάρας, Μυτιληνιών και Μαυρατζαίων, να παραμείνουν σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.



Στο μέτωπο της πυρκαγιάς ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Στη Σάμο έχει μεταβεί ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, με Ε/Π Super Puma, για τον συντονισμό της δασικής πυρκαγιάς.

Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας

Λόγω εκτάκτων συνθηκών, στο οδικό δίκτυο των περιοχών «Βουρλιώτες», «Μυτιληνιοί», «Άγιος Φανούριος», «Κοκκάρι» και στην Ε.Ο. Σάμου – Καρλοβασίου, πραγματοποιούνται οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου.

Οι οδηγοί των οχημάτων και οι λοιποί πολίτες, για την ασφάλεια τους και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αστυνομικών.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες