Αλεξιπτωτιστής "πέρασε" από την οροφή σπιτιού και σώθηκε - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Ιουλίου 13, 2021

Αλεξιπτωτιστής "πέρασε" από την οροφή σπιτιού και σώθηκε

Αλεξιπτωτιστής του βρετανικού στρατού έζησε, αφότου έπεσε από 4572 μέτρα και δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο.  @2021 AP PHOTO/ARIANA CUBILLOS

Βρετανός αλεξιπτωτιστής που έκανε πτώση από τα 4572 μέτρα, διαπίστωσε πως το αλεξίπτωτο του δεν ανοίγει όταν ήταν σε απόσταση 'βολής' από ένα σπίτι. Πέρασε μέσα από τη σκεπή και προσγειώθηκε στην κουζίνα.
Βρετανός αλεξιπτωτιστής μετείχε στην άσκηση με το κωδικό όνομα HALO (High Altitude Low Opening), που έγινε στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για τεχνική που χρησιμοποιούν οι ειδικές δυνάμεις του στρατού, με το άνοιγμα του αλεξίπτωτου να γίνεται σε χαμηλό υψόμετρο. Όταν ο Βρετανός στρατιώτης, ο οποίος έκανε πτώση από τα 4572 μέτρα, διαπίστωσε πως το αλεξίπτωτο δεν ανοίγει, πανικοβλήθηκε.
Όπως είπαν οι κάτοικοι της γειτονιάς στην οποία προσγειώθηκε “άρχισε να περιστρέφεται στον αέρα”, πριν πέσει στην κεραμοσκεπή σπιτιού, ανοίξει τρύπα και προσγειωθεί στην κουζίνα. Γύρω του υπήρχαν μόνο συντρίμμια. Εκείνος είχε μόνο μικροτραύματα. Οι ειδικοί εξήγησαν πως βοήθησε κατά πολύ το γεγονός ότι φορούσε την στολή των βρετανικών ειδικών δυνάμεων.
Οι κάτοικοι του σπιτιού που βρέθηκαν με απρόσκλητο επισκέπτη στην κουζίνα τους, έτρεξαν να δουν αν είναι καλά. “Τα μάτια του ήταν ανοιχτά, αλλά επειδή δεν γνωρίζαμε αν έχει εσωτερικά τραύματα, δεν θέλαμε να τον κουνήσουμε μέχρι να έλθει το ασθενοφόρο” δήλωσε η Rose Martin, στην οποία ανήκει το σπίτι. “Αν με ρωτάτε, αυτός ο άνθρωπος ζει από θαύμα. Ποιος προσγειώνεται χωρίς αλεξίπτωτο και ζει;”.

Διευκρινίστηκε ότι δεν προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο σπίτι. “Περισσότερο το ταβάνι και η γυψοσανίδα θα χρειαστούν επιδιορθώσεις. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε, καθώς μεταξύ όλων των άλλων απέφυγε τους πάγκους, τις συσκευές και ό,τι άλλο θα μπορούσε να τον τραυματίσει περισσότερο”.
Οι άνθρωποι που έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες, δήλωσαν πως ο αλεξιπτωτιστής είχε τις αισθήσεις του “αλλά μας έλεγε πως πονάει σε πολλά σημεία, χωρίς ωστόσο να έχει εμφανή τραύματα”. Διακομήσθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες