Η Ελλάδα προχωρά στην ανάπτυξη stealth μη επανδρωμένου αεροσκάφους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Ιουλίου 07, 2021

Η Ελλάδα προχωρά στην ανάπτυξη stealth μη επανδρωμένου αεροσκάφους


Υπεγράφησαν οι Συμβάσεις για τα Προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης SMOTANET – LOTUS, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει στην ανάπτυξη stealth μη επανδρωμένου αεροσκάφους.

Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου 2021 υπεγράφησαν, κατόπιν εξουσιοδότησης του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, η υπ’ αριθ. 01/21 «Development of Software Defined Mobile Ad-hoc Tactical Network Devices and Terstbed - SMOTANET» και η υπ’ αριθ. 02/21 «Low Observable Tactical Unmanned air System - LOTUS» συμβάσεις Προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και κοινοπραξίας ευρωπαϊκών οντοτήτων με συντονιστή την εγχώρια εταιρεία “Intracom Defense - IDE".


Το ΥΠΕΘΑ εκπροσώπησε ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ, κ. Αριστείδης Αλεξόπουλος και την IDE, ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας.

Ο κ. Γεώργιος Τρουλλινός δήλωσε: «Με την ευκαιρία της υπογραφής των συμβάσεων των αναπτυξιακών προγραμμάτων LOTUS και SMOTANET με το ΥΠΕΘΑ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη της Διεύθυνσης Αμυντικών Επενδύσεων και Τεχνολογικών Ερευνών της ΓΔΑΕΕ, για την συμβολή τους στο καθορισμό των επιχειρησιακών απαιτήσεων, στο πλαίσιο του ρόλου του ΥΠΕΘΑ ως Υπεύθυνος Έργων και για την εν γένει μέχρι τώρα ένθερμη υποστήριξή τους.

Τα δύο αυτά προγράμματα, αποτελώντας παράδειγμα ευρωπαϊκής καινοτομίας, θα προσδώσουν έναν πολλαπλασιαστή ισχύος στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες καλούνται να επιχειρήσουν σε ένα πολυσύνθετο γεωγραφικό περιβάλλον με ιδιαίτερες απαιτήσεις για την αποτελεσματικότητα των αποστολών τους».










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες