Αλγερία: Δεκάδες νεκροί στρατιωτικοί στις πυρκαγιές - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Αυγούστου 11, 2021

Αλγερία: Δεκάδες νεκροί στρατιωτικοί στις πυρκαγιές


Είκοσι πέντε άνδρες του στρατού της Αλγερίας έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σβήσουν τις πυρκαγιές που σαρώνουν τον βορρά της Αλγερίας και ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Αμπντελματζίντ Τεμπούν στο Twitter.

«Με μεγάλη λύπη έμαθα ότι 25 άνδρες του στρατού πέθαναν ως μάρτυρες αφότου κατάφεραν να διασώσουν περισσότερους από 100 πολίτες από τις φλόγες, στα βουνά της Μπετζάια και Τίζι Ούζου», γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.


Πέραν της Ελλάδας, μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται και στην Ιταλία, την Αλγερία και τη Ρωσία.

Ο καύσωνας έχει στείλει τις θερμοκρασίες στους 45 βαθμούς Κελσίου στην Ελλάδα και σε τμήματα της νότιας Ιταλίας. Γενικότερα, ο καύσωνας στη Μεσόγειο έχει οδηγήσει και σε πυρκαγιές στη νότια Ιταλία, με την Καλαβρία, την Απουλία και τη Σικελία να είναι οι περιοχές που πλήττονται σκληρότερα. Επίσης, αναφορές από ΜΜΕ στην Αλγερία κάνουν λόγο για δεκάδες πυρκαγιές.

Παράλληλα μεγάλες δασικές εκτάσεις στη βορειοανατολική Ρωσία κινδυνεύουν από πυρκαγιές, με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να διατάσσει αποστολή ενισχύσεων στην περιοχή. Η Γιακουτία είναι αραιοκατοικημένη, και τον χειμώνα είναι η ψυχρότερη περιοχή της Ρωσίας- ωστόσο πάνω από 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους έχουν καταστραφεί από φωτιές στην περιοχή. Φωτιές επίσης έχουν σαρώσει 1.230 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Ιρκούτσκ.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP- BBC


 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες