Οξυζενέ: 10 εκπληκτικές χρήσεις που θα «λύσουν» τα χέρια σας - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2021

Οξυζενέ: 10 εκπληκτικές χρήσεις που θα «λύσουν» τα χέρια σας


Η επιστημονική ονομασία του είναι «υπεροξείδιο του υδρογόνου», αλλά οι περισσότεροι το γνωρίζουμε ως «οξυζενέ».


Η πιο γνωστή χρήση του είναι φυσικά η απολύμανση μιας εξωτερικής πληγής, πριν εφαρμόσουμε σε αυτή οινόπνευμα ή/και ιώδιο.


Το οξυζενέ έχει όμως πολλές ακόμη εφαρμογές και μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο στο σπίτι για πολλούς λόγους.

  1. Ξανθαίνει τα μαλλιά: Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να κάνετε πιο ανοιχτές ανταύγειες στα μαλλιά σας. Θέλει βέβαια προσοχή για να μην το παρακάνετε. Φροντίστε να βάλετε οξυζενέ στα μαλλιά και να το αφήσετε να δράσει για 10 λεπτά. Στη συνέχεια δείτε πόσο έχει αλλάξει το χρώμα και στη συνέχεια αποφασίστε αν θέλετε να το αφήσετε να δράσει περισσότερο.
  2. Λεύκανση δοντιών: Ανακατέψτε σόδα και οξυζενέ για να κάνετε μια σπιτική πάστα λεύκανσης των δοντιών που μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε καθημερινά και η οποία θα αφαιρέσει τους λεκέδες από τα δόντια σας.
  3. Αντισηπτικό για το στόμα: Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι γεμάτο με οξυζενέ για να ξεπλύνετε το στόμα σας. Εκτός από το να λευκάνει τα δόντια σας θα σκοτώσει και τα μικρόβια που προκαλούν την κακή αναπνοή.
  4. Απολυμαίνει την οδοντόβουρτσα: Μουλιάστε την οδοντόβουρτσά σας σε οξυζενέ για να σκοτώσετε τα βακτήρια σταφυλόκοκκου -και όχι μόνο- που υπάρχουν σε κάθε μπάνιο.
  5. Καταπολεμάει την ακμή: Βάλτε λίγο οξυζενέ πάνω στα σπυράκια και τα άλλα σημάδια που δημιουργεί η ακμή. Αφήστε το να δράσει για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε.
  6. Μαλακώνει τους κάλους: Προσθέστε οξυζενέ σε χλιαρό νερό και μουλιάστε τα πόδια σας στο διάλυμα.
  7. Αφαιρεί το κερί από τα αυτιά: Βάλτε 1-2 σταγόνες οξυζενέ στο αυτί σας, περιμένετε για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια βάλτε και 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο. Περιμένετε 1 λεπτό ακόμα και στραγγίξτε όλα τα υγρά από το αυτί σας.
  8. Καταπολεμάει τις μολύνσεις στα αυτιά: Βάλτε 6-8 σταγόνες οξυζενέ σε κάθε αυτί για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα κάποιας μόλυνσης.
  9. Καταπολεμάει τους μύκητες των ποδιών: Αναμίξτε ίσα μέρη οξυζενέ και νερού. Βάλτε το διάλυμα σε ένα σκούρο γυάλινο μπουκάλι και ψεκάστε τα σημεία των ποδιών όπου έχουν αναπτυχθεί μύκητες. Επαναλάβετε κάθε βράδυ.
  10. Απολυμαίνει το εσωτερικό του ψυγείου: Ψεκάστε λίγο οξυζενέ στις εσωτερικές επιφάνειες του ψυγείου και αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια καθαρίστε με ένα καθαρό πανί. Το οξυζενέ θα απολυμάνει τις επιφάνειες στις οποίες ακουμπούν οι τροφές.
 

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες