Λουκέτο σε μεγάλη ασφαλιστική - Τι πρέπει να κάνουν 180.000 κάτοχοι ΙΧ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2021

Λουκέτο σε μεγάλη ασφαλιστική - Τι πρέπει να κάνουν 180.000 κάτοχοι ΙΧ


Η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance προκαλεί αναταράξεις στην ασφαλιστική αγορά, καθώς 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να αναζητήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα νέα ασφαλιστική στέγη.

Στη διαδικασία αναζήτησης ενός νέου ασφαλιστικού φορέα βρίσκονται 180.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι είχαν συνάψει ασφαλιστικό συμβόλαιο με τη ρουμανικής καταγωγής εταιρεία City Insurance.

Μετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της City Insurance από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της Ρουμανίας, οι 180.000 ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι εντός 30 ημερών να προχωρήσουν σε σύναψη ενός νέου συμβολαίου με νέα εταιρεία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση το όχημά τους θα θεωρείται μετά το πέρας των 30 ημερών ανασφάλιστο.

Σε περίπτωση που στο διάστημα το οποίο μεσολαβεί από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα έως και τη σύναψη του νέου συμβολαίου προκληθεί κάποιο ατύχημα, την κάλυψη των ζημιών αναλαμβάνει το επικουρικό ταμείο ασφάλισης.


Σημειώστε, ωστόσο, ότι η αποζημίωση δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετες καλύψεις που ενδεχομένως προβλέπονταν στο αρχικό συμβόλαιο, όπως για παράδειγμα κάλυψη κλοπής ή θραύση κρυστάλλων, ενώ δεν ισχύουν φυσικά και οι καλύψεις τυχόν μεικτής ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα ασφάλιστρα τα οποία έχουν καταβληθεί στη City Insurance, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ανανέωσης του συμβολαίου, τα χρήματα δεν επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη του οχήματος και φυσικά δεν «μεταβιβάζονται» στη νέα ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξει εκείνος για να ασφαλίσει εκ νέου το όχημά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η City Insurance δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E, και είχε τεθεί προ τεσσάρων μηνών σε καθεστώς ειδική διαχείρισης, χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει.









 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες