Μπύρα: Λειτουργεί σαν παυσίπονο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021

Μπύρα: Λειτουργεί σαν παυσίπονο


Πολλοί συνοδεύουν τα αγαπημένα τους φαγητά με ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα. Άλλοι προτιμούν την μπύρα σε μια νυχτερινή τους έξοδο. Όπως και να έχει, η μπύρα είναι ίσως το πιο δημοφιλές ποτό. Και όσοι βιάζονται να το ενοχοποιήσουν για το μεθύσι που προκαλεί θα πρέπει να ξέρουν πως με μέτρο η μπύρα έχει ΚΑΙ θετικά στοιχεία. Έχει διαλυτές φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η Β12 και το φολικό οξύ.
Ερευνητές από το Πανεπιστημίου του Γκρίνουιτς στη Βρετανία έκαναν ανασκόπηση 18 διαφορετικών μελετών.
Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως η μπύρα είναι πιο δραστικό παυσίπονο από την παρακεταμόλη, τη βάση των πιο διαδεδομένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Όπως εξηγούν, η κατανάλωση μπύρας αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ κατά 0,08% και προσφέρει «μέτρια έως και μεγάλη μείωση της έντασης του πόνου».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μελέτης Τρέβορ Τόμσον, τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σημαντική μείωση των επιπέδων του πόνου, πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με χρόνιους και επίμονους πόνους, παρά τις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν το αλκοόλ μειώνει το αίσθημα του πόνου επειδή επηρεάζει τους συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή ελαττώνει το άγχος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος.Πηγή

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες