Απίστευτη απάτη: Έταζε… σεΐχηδες σε ταβέρνες και ξενοδοχεία – Οι αστακοί και το «χρυσό» κρασί - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 24, 2021

Απίστευτη απάτη: Έταζε… σεΐχηδες σε ταβέρνες και ξενοδοχεία – Οι αστακοί και το «χρυσό» κρασί


Μία απίστευτη απάτη εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία στην Κρήτη, όπου ένας «επαγγελματίας» στις απάτες επιχείρησε να υφαρπάξει χρήματα για δεύτερη φορά από τον ίδιο Χανιώτη επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ψαροταβέρνας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από κάποιον που του είπε: «Καπετάν – Μανώλης εδώ. Θα ήθελα να κλείσω ένα γεύμα στο μαγαζί σας, γιατί έχω ακούσει ότι είναι πολύ καλό. Είμαι σε μία θαλαμηγό με 25 σεΐχηδες, Σαουδάραβες, οι οποίοι είναι πάμπλουτοι. Κατευθυνόμαστε με το σκάφος από Ιταλία προς Ρόδο και στις αρχές Οκτωβρίου θα φτάσουμε στην Κρήτη».
Στη συνέχεια, ο… μετρ στις απάτες του είπε ότι οι σεΐχηδες επιθυμούν να πιουν ένα πολύ ακριβό κρασί που παράγεται και πωλείται αποκλειστικά στη Σαντορίνη. Έτσι, του ζήτησε να του καταβάλει 300 ευρώ με ταχυδρομική επιταγή, προκειμένου να το παραγγείλει ο ίδιος και στη συνέχεια να το στείλει με κούριερ στην ταβέρνα για να είναι έτοιμο για το επικείμενο γεύμα. Τα 300 ευρώ θα επιστρέφονταν στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας κατά την πληρωμή του γεύματος.

Ο Χανιώτης επιχειρηματίας κατάλαβε από τη φωνή του επιτήδειου ότι επρόκειτο για τον ίδιο άνθρωπο που τον είχε εξαπατήσει πριν από τρία χρόνια. Τότε, του είχε πει ότι θα φτάσουν στην Κρήτη πάμπλουτοι γιατροί για ένα συνέδριο και ότι θέλουν να γευματίσουν στην ψαροταβέρνα του. Μάλιστα, του είχε αναφέρει ότι θα φάνε τα καλύτερα και τα πιο ακριβά πιάτα (αστακούς κ.ο.κ.). Και σε εκείνη την περίπτωση ο επιτήδειος είχε ζητήσει χρήματα για την αγορά κρασιού που δεν παράγεται στην Κρήτη και θα έπρεπε να το αγοράσει εκείνος.

Οι γιατροί δεν ήρθαν ποτέ και ο επιχειρηματίας είχε στείλει τα 300 ευρώ στον απατεώνα, ο οποίος στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Μετά τη δεύτερη προσπάθεια του να εξαπατήσει τον ίδιο άνθρωπο, τελικά συνελήφθη. Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ειδοποίησε την Αστυνομία, η οποία τον παγίδευσε και του πέρασε χειροπέδες στο Βραχάτι Κορινθίας. Εκεί εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου. Όπως προέκυψε, ο συλληφθείς είναι ένας 57χρονος από την Πάτρα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Κισσάμου Χανίων και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι θύματά του είναι δεκάδες επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους αρκετοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδόχοι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες