Στυλό λέιζερ και δραματικές επιπτώσεις στην όραση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 27, 2021

Στυλό λέιζερ και δραματικές επιπτώσεις στην όραση


Ως «τρομακτικές» περιγράφουν οι ειδικοί τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τα στυλό λέιζερ στην όραση των παιδιών.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απαγορεύσει τα στυλό λέιζερ που έχουν ένταση φωτός από ένα όριο και πάνω (1 milliWatt), ενώ ενόψει Χριστουγέννων οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί σε μεγάλη κλίμακα, με στόχο να αποτρέψουν τους γονείς από το να κάνουν τέτοιου είδους δώρα στα παιδιά τους.
Την τελευταία 5ετία, οι Βρετανοί οφθαλμίατροι έχουν αναφέρει περίπου 160 περιστατικά οφθαλμικού τραύματος από στυλό λέιζερ, κατά μεγάλη πλειονότητα σε παιδιά. Σε 47 περιπτώσεις, τα παιδιά είχαν υποστεί μόνιμες βλάβες στα μάτια, εξαιτίας του παιχνιδιού με τέτοια gadget.
Οι αρμόδιοι αναφέρουν ότι ακόμη και τα στυλό που έχουν επιτρεπτό όριο έντασης του λέιζερ δεν πληρούν πάντα τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, ειδικά αυτά που διακινούνται σε πολύ χαμηλές τιμές μέσω του διαδικτύου. Σε πολλές περιπτώσεις, δε, η ένταση που αναφέρεται στην ετικέτα είναι ψευδής.

Η βρετανική υπηρεσία προδιαγραφών και ασφαλείας προειδοποιεί μάλιστα πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι γονείς, αν έχουν ήδη αγοράσει ένα τέτοιο προϊόν στα παιδιά τους, είναι να το πετάξουν!

Τα παιδιά θεωρούνται «ομάδα υψηλού» κινδύνου για οφθαλμικές βλάβες, αφού αντιμετωπίζουν τα στυλό λέιζερ σαν παιχνίδι «σημαδεύοντας» το ένα στο πρόσωπο του άλλου, ενώ τείνουν να μην ανοιγοκλείνουν τα μάτια τους, όταν κοιτούν μια πηγή φωτός. Στο πλαίσιο της εκστρατείας κατά των στυλό λέιζερ, η αρμόδια υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κοινοποιήσει βίντεο και αφίσες με προειδοποιήσεις για τους κινδύνους.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες