Ξεκινούν τα μπόνους στο Δημόσιο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 16, 2021

Ξεκινούν τα μπόνους στο Δημόσιο


Μπόνους στους πιο παραγωγικούς δημοσίους υπαλλήλους θεσμοθετεί για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους, το υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσει πιλοτικά από τις αρχές του 2022. Τα χρήματα για την εφαρμογή του έχουν ήδη δεσμευτεί με ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών, στο Ταμείο Ανάκαμψης.


Τα κίνητρα θα αφορούν χρηματικά μπόνους και έξτρα ημέρες άδειας. Το σχέδιο αναμένεται να νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. «Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να επιβραβεύσουμε τους ικανούς, άξιους και παραγωγικούς εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα. Αυτό αποτελεί εργαλείο διοίκησης και αναγνώριση της επίτευξης των στόχων τους» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Τα τρία σενάρια επιβράβευσης:

Έκτακτη χρηματική αμοιβή με τη μορφή μπόνους
Ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη
Ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη και επιπλέον ημερών άδειας

Το μπόνους θα δίνεται από την υπηρεσία και όχι από το υπουργείο Εσωτερικών «Είναι ενταγμένο στις δράσεις ανατροπής του κλίματος εξισωτισμού που έχει καθηλώσει για πάρα πολλά χρόνια τη δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και αποδοτικότητας των εργαζομένων στο δημόσιο και τελικά θα είναι προς ώφελος των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης.













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες