Πώς θα γίνει φέτος ο αγιασμός των σχολείων - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 11, 2021

Πώς θα γίνει φέτος ο αγιασμός των σχολείων


Με τα ίδια μέτρα με πέρσι, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των σχολείων την προσεχή Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ο καθιερωμένος αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο των σχολείων, μετά από συνεννόηση του/της διευθυντή/ντριας με τους ιερείς του οικείου ναού.

Έπειτα, ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί.

Επίσης, σύμφωνα με δεύτερη συμπληρωματική εγκύκλιο που είχε εκδοθεί το 2020, την πρώτη ημέρα έναρξης των μαθημάτων οι μαθητές και οι μαθήτριες υποχρεώθηκαν να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες στις 8.15 και παρέμειναν μέχρι την τέλεση του αγιασμού.

Κατά την πρώτη μέρα του ανοίγματος των σχολείων, αναμένεται επίσης να γίνουν τα εξής:

  • Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
  • Εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού
  • Διανομή μάσκας ανά μαθητή
  • Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς

Δεν αποκλείεται πάντως λόγω των διαφορετικών συνθηκών και ιδιαιτεροτήτων σε κάθε σχολική μονάδα, ο αγιασμός να πραγματοποιηθεί σε διαφορετική ώρα. Για τα σχολεία όπου δεν υπάρχει μεγάλος αύλειος χώρος, ενδεχομένως να μην εισέλθουν συνοδοί των μαθητών και μαθητριών.
Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι οι γονείς και οι κηδεμόνες να πληροφορηθούν ώρες προσέλευσης και αποχώρησης για το «πρώτο κουδούνι» από την ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο οικείο σχολείο.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες