Άγχος, ύπνος και ανοσία: Συμβουλές για βελτίωση της ζωής - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 05, 2021

Άγχος, ύπνος και ανοσία: Συμβουλές για βελτίωση της ζωής


Άγχος, ύπνος και ανοσία: Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στα υψηλά επίπεδα άγχους, στην έλλειψη ύπνου και στην αρρώστια. Ένα από τα μειονεκτήματα της προσέγγισης αυτών των παραγόντων είναι η αντιμετώπισή τους ως ξεχωριστά γεγονότα (π.χ. “εάν νιώθω λιγότερο άγχος, ίσως κοιμάμαι καλύτερα” ή “αν κοιμάμαι καλύτερα, θα νιώθω λιγότερο άγχος”). Ωστόσο, η Nora Tobin, ειδική στη βελτιωτική απόδοση και εκτελεστική προπονήτρια, λέει στην Digital Journal ότι και τα τρία είναι αλληλένδετα. Δηλαδή, το άγχος, ο ύπνος και η ανοσία συνδέονται και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ολιστικά όταν λαμβάνεται υπόψη η γενική ευημερία κάποιου. Η Tobin εξηγεί: «Το άγχος, ο ύπνος και η ανοσία είναι στενά συνδεδεμένα. Όταν χάνετε τον ύπνο, χάνετε την ώρα για να γεμίσει το σώμα σας και να προετοιμαστεί για την επόμενη μέρα.




Στην πραγματικότητα, ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού μας συστήματος, καθώς και για την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε καθαρά, να μαθαίνουμε και να διατηρούμε νέες πληροφορίες και να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας». Για παράδειγμα, προσθέτει: «Εάν ένα άτομο στερείται συνεχώς τον εαυτό του να κοιμάται αρκετά κάθε βράδυ, δημιουργεί περισσότερο άγχος στο σώμα του σωματικά και ψυχικά, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα και ουσιαστικά δημιουργεί μια αρνητική καθοδική σπείρα». Σχετικά με το πώς η βελτιστοποίηση του στρες, του ύπνου και της ανοσίας βελτιώνει την επαγγελματική απόδοση ενός ατόμου, η Tobin προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές:

“Εκτός από ισχυρή εργασιακή ηθική και υψηλό επίπεδο οδήγησης, η επαγγελματική σας απόδοση συνδέεται επίσης με τη γενική υγεία και ευημερία σας.” Για το ποιες είναι αυτές οι συνήθειες, διευκρινίζει: «Η άσκηση υγιεινών συνηθειών όπως ο συνεπής ύπνος και η διαχείριση του άγχους σας, μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα. Όταν μπαίνετε σε μια υγιή, τακτική ρουτίνα, θα αισθάνεστε πιο παραγωγικοί και έτοιμοι να παράγετε αποτελέσματα υψηλής ποιότητας που επιθυμείτε να δείτε στην επαγγελματική σας ζωή ». Για να βοηθήσει τους αναγνώστες του Digital Journal, η Tobin παρέχει τις κορυφαίες 3 συμβουλές για τη βελτιστοποίηση του στρες, του ύπνου και της ασυλίας. Αυτά είναι:

Αντοχή στο στρες

#1 Αποτέλεσμα άγχους: Όταν το σώμα βρίσκεται υπό χρόνιο ψυχικό ή σωματικό στρες, η παραγωγή κορτιζόλης γίνεται ανισόρροπη. Αυτό οδηγεί σε υπερβολική κόπωση, ομίχλη στον εγκέφαλο και αποθήκευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. Για να παράγει αρκετή κορτιζόλη για να συνεχίσει όλη την ημέρα, το σώμα τραβά από τον θυρεοειδή (μειωμένος μεταβολισμός).

Λύση στο άγχος: Η καθοδηγούμενη αναπνοή, η βιταμίνη D και τα προσαρμογόνα βότανα εξισορροπούν την κορτιζόλη (ορμόνη του στρες) καθώς και ρυθμίζει το τμήμα της αμυγδαλής του εγκεφάλου σας που ελέγχει το άγχος. Προσπαθήστε να ενσωματώνετε ένα ή όλα τα παρακάτω σε καθημερινή βάση. Διαλογισμός 1 λεπτού: εισπνεύστε για 3 μετρήσεις, κρατήστε την αναπνοή στην κορυφή για 3 και εκπνεύστε για 3. Επαναλάβετε για 1 λεπτό. Βιταμίνη D: Πρόδρομος της σεροτονίνης (ορμόνη της αίσθησης) και ισχυρή ανοσολογική άμυνα για το σώμα. Βγείτε έξω για 10 λεπτά χωρίς γυαλιά ηλίου ή δοκιμάστε αυτήν την πηγή ποιότητας Βιταμίνης D καθημερινά

Βότανα: Τα προσαρμογόνα βότανα χρησιμοποιούνται στην Ινδία εδώ και χιλιάδες χρόνια και βοηθούν στην υποστήριξη της ενέργειας του σώματος και προστατεύουν φυσικά από το κυτταρικό στρες. Τα δύο κορυφαία βότανα που χρησιμοποιώ για τη μείωση του άγχους και του άγχους είναι τα Reishi και Ashwagandha. Ανακατέψτε με τσάι ή νερό πριν κοιμηθείτε. Πρόσθετη υποστήριξη ποιότητας CBD. Λατρεύω τη μάρκα Windward για τον καθαρό ύπνο, το στρες και τα ενεργειακά ελιξίρια τους.

Βελτιώσεις ύπνου #2 Αποτέλεσμα ύπνου: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, το εγκεφαλικό νωτιαίο υγρό διαπερνά τον εγκέφαλο για να καθαρίσει τις τοξίνες και να δημιουργήσει νέες νευρικές συνδέσεις ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση πληροφοριών και την επιβράδυνση της γήρανσης. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται γλυμφική αποστράγγιση. Το γλυμφατικό σύστημα λειτουργεί κυρίως κατά τη διάρκεια του ύπνου, οπότε για να δημιουργηθούν επιτυχώς νέες εγκεφαλικές οδοί και να καθαριστούν τα απόβλητα, είναι απαραίτητο να κοιμηθείτε τουλάχιστον 6 ώρες.



Λύση για τον ύπνο: Σηκώνετε τα πόδια στον τοίχο, οι αλλαγές θερμοκρασίας και τα μέταλλα βοηθούν το σώμα να μετατοπιστεί στο παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (ξεκούραση και πέψη) και εκτός λειτουργίας πτήσης ή αγώνα.

Πόδια επάνω στον τοίχο: Το να ξαπλώνετε για 5-10 λεπτά με τα πόδια ψηλά στον τοίχο θα επαναφέρει τον κιρκάδιο ρυθμό και θα βελτιώσει την ικανότητα του σώματος να πέσει σε βαθύ ύπνο REM (επανορθωτική/καθαρίζει την πλάκα του εγκεφάλου). Απλώς ξαπλώστε με τα πόδια να ακουμπούν στον τοίχο με τα πόδια πάνω από τους γοφούς να παίρνουν βαθιές αναπνοές. Αλλαγή θερμοκρασίας: Η εναλλαγή μεταξύ ζεστού νερού και κρύου στο ντους (20 δευτερόλεπτα ζεστό, 10 κρύο) για δύο λεπτά πριν από τον ύπνο θα βελτιώσει σημαντικά τη φυσική ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει τη δική του παραγωγή μελατονίνης.

Αυξήστε τα μέταλλα: Το μαγνήσιο εξαντλείται εύκολα σε κατάσταση παρατεταμένου αυξημένου στρες. Αυτό το ορυκτό είναι ένας πρόδρομος του νευροδιαβιβαστή Gaba, ο οποίος βοηθά στη διαδικασία επισκευής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η Gaba ενεργοποιεί εγκεφαλικά κύματα Theta, διευκολύνοντας βαθιά επίπεδα χαλάρωσης, θεραπείας και αναζωογόνησης. Για να αυξήσετε τα επίπεδα μαγνησίου πριν από τον ύπνο, δοκιμάστε το Calm. Έρχεται επίσης σε πακέτα ταξιδιού.



Βελτιώσεις ενέργειας: Αποτέλεσμα χαμηλής ενέργειας: Το σώμα έχει δύο μορφές καύσης ενέργειας- γλυκόζη και κετόνες. Όταν το σώμα καίει κυρίως γλυκόζη, περνάει από ταχείς αιχμές του σακχάρου στο αίμα, οδηγώντας σε λαχτάρα, ενεργειακές διαταραχές και αύξηση βάρους. Όταν το σώμα καίει κετόνες, λαμβάνει ενέργεια σταθερής κατάστασης ενώ καίει τα δικά του αποθέματα λίπους.

Λύση για Διαρκή Ενέργεια: Διαλειμματικές προπονήσεις, ολόκληρα τρόφιμα και κατανάλωση υγιούς λίπους επιτρέπουν στο σώμα να κάψει περισσότερες κετόνες για ενέργεια χωρίς να στερηθεί. Αυτό οδηγεί σε ταχεία κυκλοφορία κυττάρων, αποτελεσματική απώλεια/διαχείριση βάρους και υψηλά επίπεδα ενέργειας όλη την ημέρα. Διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης: Αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου μετά την προπόνηση, αυξάνοντας το μεταβολισμό για 24 ώρες μετά την προπόνηση. Η μορφή εκπαίδευσης είναι κατάλληλη για όλα τα επίπεδα, διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά και δεν απαιτεί εξοπλισμό. Αυτό επιτρέπει στο σώμα να κάψει λίπος πολύ πιο αποτελεσματικά και να παρέχει επαρκή ενέργεια στον εγκέφαλο. Εναλλακτικά με ημέρες προπόνησης χαμηλής έντασης όπως γιόγκα ή περπάτημα.

Λύση ανοσίας

#3 Αυξήστε τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα: Η μείωση της φλεγμονής στο σώμα θα βελτιστοποιήσει και θα βοηθήσει στη διατήρηση της ενέργειας όλη την ημέρα, θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των παθογόνων παραγόντων και θα δημιουργήσει γρήγορο κυτταρικό κύκλο. Επιλέξτε τυχόν τρόφιμα από τη σεχτική λίστα για να τα ενσωματώνετε καθημερινά καθώς και μπαχαρικά και βότανα (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο). Ενσωματώστε το παράθυρο διατροφής 8 ωρών: Η μείωση του χρονικού διαστήματος των γευμάτων μας αυξάνει την αυτοφαγία και επιτρέπει στο σώμα να καίει κετόνες (αποθήκες λίπους) για καύσιμο αντί για γλυκόζη. Το φαγητό σε αυτό το παράθυρο λίγες ημέρες την εβδομάδα θα αυξήσει γρήγορα τον κυτταρικό κύκλο εργασιών, θα ενισχύσει την ιριζίνη και θα ενισχύσει τη γνωστική λειτουργία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες