Moody’s: Εκτόξευση της ανάπτυξης στο 8,2% το 2021 για την Ελλάδα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 15, 2021

Moody’s: Εκτόξευση της ανάπτυξης στο 8,2% το 2021 για την Ελλάδα


Ούριος άνεμος φαίνεται ότι πνέει για την ελληνική οικονομία, η οποία, σύμφωνα με τη Moody’s Analytics, είναι μια από τις επτά οικονομίες της ευρωζώνης που ήδη έχει καλύψει τις «πληγές» της πανδημίας με όρους ΑΕΠ.

Οπως αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, το αισιόδοξο σενάριο για την ελληνική οικονομία προβλέπει ανάπτυξη 8,2% φέτος και 5,1% το 2022, ενώ σε διψήφια ποσοστά εκτιμά ότι θα κινηθεί η ανάπτυξη και στο τρέχον τρίτο τρίμηνο.

Για το τρίτο τρίμηνο η Moody’s Analytics προβλέπει ότι η διεύρυνση της οικονομικής δραστηριότητας θα κινηθεί λόγω του τουρισμού και πάλι σε διψήφια ποσοστά, ενώ για το 2022 προβλέπει ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα φτάσει το 5,1%.


Ετσι, δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα η ελληνική οικονομία παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη 3,8%, το πραγματικό της ΑΕΠ ξεπέρασε το επίπεδο προ πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε άλμα ανάπτυξης στο 16,2% το β' τρίμηνο εφέτος, ωθούμενη τόσο από την κατανάλωση όσο και από τις ιδιωτικές επενδύσεις και τις εξαγωγές, και αύξηση 3,4% του ΑΕΠ σε σχέση με το α' τρίμηνο εφέτος.

Μια εξέλιξη που έκανε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σχολιάσει πως «η ελληνική οικονομία παρουσιάζει ανάπτυξη που ξεπερνά τις προσδοκίες».











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες