Οδοντιατρεία: Για ποιους απαιτείται rapid test – Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2021

Οδοντιατρεία: Για ποιους απαιτείται rapid test – Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους


Επικαιροποιημένες οδηγίες προσέλευσης ασθενών και συνοδών στα οδοντιατρεία εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, έπειτα και από τις διευκρινίσεις που εξέδωσε εντός της εβδομάδας το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω της απαίτησης rapid test για εμβολιασμένους.


Πώς θα πηγαίνουμε στα οδοντιατρεία
Πιο συγκεκριμένα:


  • Ο συνοδός του ασθενή – εφόσον επιβάλλεται η παρουσία του – πρέπει να είναι εμβολιασμένος. Διαφορετικά πρέπει να διαθέτει rapid test 48 ωρών.
  • Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά, χωρίς επιπρόσθετο έλεγχο.
  • Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή η εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος.
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας προσέρχονται με την εξέταση, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολείο, δηλαδή με self test 48 ωρών.
  • Σημειώνεται ότι οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέρχονται επιδεικνύοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού.


 Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας είχε πάρει πίσω την απόφαση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους οδοντιάτρους. Με σχετικό σημείωμα, που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη, ανακαλεί ουσιαστικά τα περί υποχρεωτικών rapid test, προβαίνοντας σε ερμηνεία της απόφασης.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες