5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι να σκέφτεσαι να χαράξεις το ρολόι σου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Οκτωβρίου 04, 2021

5 πράγματα που πρέπει να θυμάσαι να σκέφτεσαι να χαράξεις το ρολόι σου

 


Συγχαρητήρια! Μόλις ξόδεψες μια μικρή περιουσία για να αγοράσεις ένα κομμάτι υψηλής ωρολογοποιίας και αμέσως θέλεις να το “μολύνεις” χαράσοντας στην πλάτη της κάσας του κάποιο λογοπαίγνιο, το όνομα σου ή κάποια ημερομηνία.


Καταρχήν θα πρέπει να σου πούμε πως θα πρέπει να πάρεις μια μικρή ανάσα και να σκεφτείς τους Ελβετούς ωρολογοποιούς που πέρασαν ολόκληρες δεκαετίες για να σχεδιάσουν την τέλεια κάσα, μόνο και μόνο για να έρθεις εσύ και να την καταστρέψεις, μετατρέποντας αυτόματα το ρολόι σου σε ένα μεταχειρισμένο αξεσουάρ.

Αυτό που στην ουσία θέλουμε να σου πούμε, είναι ότι κακομεταχειρίζεσαι ένα τέλειο κατά τ’άλλα ρολόι, και ο μόνος λόγος που θα συμφωνούσαμε να το κάνεις είναι αν ήσουν η γυναίκα του Πολ Νιούμαν, η οποία του χάρισε ένα Rolex Daytona με μια αφιέρωση, το οποίο πουλήθηκε για χρυσάφι.

Αν δεν σε πείσαμε με όλα τα παραπάνω, και θέλεις να αποθανατίσεις στην κάσα του ρολογιού σου κάποιο σημαντικό ορόσημο στην ζωή σου, όπως μια επέτειο, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να λάβεις υπόψη τις παρακάτω συμβουλές:
Μην χαράξεις ποτέ την πλάτη της κάσας που είναι από κρύσταλλο ζαφειριού

Αν η πλάτη της κάσας του Rolex σου είναι από ατσάλι, τιτάνιο ή χρυσό, μπορείς να προχωρήσεις σε οποιοδήποτε “λανθασμένη” επιγραφή, αν ωστόσο είναι από κρύσταλλο από ζαφείρι, που σου επιτρέπει στην ουσία να θαυμάσεις τον μηχανισμό για τον οποίο κάποιοι άνθρωποι κόπιασαν, θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό, ο οποίος λογικά θα χρησιμοποιήσει λέιζερ για την επιγραφή και θα σου πάρει μια περιουσία.

Επέλεξε μια κλασική γραμματοσειρά

Το νέο σου ρολόι θα είναι πιθανώς ο “σύντροφος” σου για πολλά χρόνια ακόμη, οπότε αν επιμένεις να το χαράξεις, τουλάχιστον χρησιμοποίησε μια διαχρονική γραμματοσειρά που δεν θα μισήσεις με τα χρόνια.
Μην χαράξεις κάτι πολύ προσωπικό εάν το ρολόι σου είναι πανάκριβο

Εάν έχεις ξοδέψει μια περιουσία για το νέο σου ρολόι, θα πρέπει να θυμάσαι ότι το κομμάτι αυτό αποτελεί κειμήλιο και πιθανώς θα περάσει σε κάποιο μέλος της οικογένειας σου στο μέλλον. Καλό θα είναι λοιπόν η επιγραφή που θα φέρει το ρολόι σου να μην είναι αυθόρμητη και να βγάζει ένα νόημα.
Μην το χαράξεις εάν σκοπεύεις να το πουλήσεις

Όπως είπαμε και παραπάνω δεν είσαι ο Πολ Νιούμαν, έτσι αν σκοπεύεις κάποια στιγμή να πουλήσεις το ρολόι σου και δεν θέλεις να χάσει μεγάλο μέρος της αξίας του, καλό θα είναι να το κρατήσεις όσο μπορείς στην κατάσταση που το πήρες.
Χάραξε το μπρασελέ αντί για την κάσα

Αυτή είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξεις μπρασελέ στο ρολόι σου.
perpetual.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες