Κρασί: 8 σημαντικά οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Σάββατο, Οκτωβρίου 30, 2021

Κρασί: 8 σημαντικά οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση


Πολλοί επιλέγουν να χαλαρώσουν μετά από μια κουραστική μέρα με ένα ποτήρι κρασί. Και οι έρευνες δείχνουν πως καλώς κάνουν. Γιατί τα οφέλη είναι πολλά.

Πλήθος επιστημονικών ερευνών έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού προστατεύει από αρκετές παθήσεις, μεταξύ των οποίων η στεφανιαία νόσος.
Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η αμπελουργία είναι πολύ διαδεδομένη, η οινοποσία αποτελεί σημαντικό κομμάτι της διατροφικής κουλτούρας.
Τα 8 οφέλη για την υγεία από το κρασί
Ενισχύει το ανοσοποιητικό: Αν και δεν μπορεί να υποκαταστήσει μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, το κρασί είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που αυξάνουν την «καλή» HDL χοληστερόλη και ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
Βοηθά στη διαχείριση του βάρους: Έρευνες έχουν δείξει ότι η ρεσβερατρόλη του κρασιού προλαμβάνει την πρόσληψη βάρους.
Δυναμώνει την καρδιά: Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού ωφελεί την καρδιά. Οι τανίνες έχουν προστατευτική δράση έναντι της καρδιακής νόσου.
Δυναμώνει τα οστά: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού κρασιού την ημέρα προστατεύει από την οστεοπόρωση τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση.
Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου: Η εγκεφαλική λειτουργία φθίνει με την πάροδο των ετών. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Κολούμπια διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν αλκοόλ με μέτρο επιβράδυναν την γνωστική έκπτωση συγκριτικά με όσους δεν έπιναν.
Ωφελεί την όραση: Μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση κρασιού ωφελεί μακροπρόθεσμα την όραση. Όσοι έπιναν κρασί ήταν 43% λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν καταρράκτη συγκριτικά με όσους έπιναν μπύρα.
Βελτιώνει τη διάθεση: Το αλκοόλ προκαλεί την απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη.
Μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου: Η ρεσβερατρόλη του κόκκινου κρασιού έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Αυστραλιανή μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έπιναν ένα ποτήρι κρασιού κάθε βράδυ είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες