Νέα μέτρα: Ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία - Τι θα ισχύει από το Σάββατο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Οκτωβρίου 07, 2021

Νέα μέτρα: Ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε εστίαση και ψυχαγωγία - Τι θα ισχύει από το Σάββατο


Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη τα νέα μέτρα για τους εμβολιασμένους, γνωστοποιώντας ότι στη διασκέδαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμούς στους εσωτερικούς χώρους που βρίσκονται αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Ανακοινώθηκε ότι δίνεται τέλος στα lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς το «κόκκινο» σε περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη δε θα συνοδεύονται από περιοριστικά μέτρα, με την αρχή να γίνεται από την εστίαση.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε ότι «Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις», διευκρίνισε.

Ποιες ελευθερίες έρχονται για τους εμβολιασμένους
Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν, όπως έκαναν και προ κορονοϊού.Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα» τόνισε ο υπουργός υγείας.

Όσον αφορά τους μικτούς χώρους διασκέδασης θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησε ο υπουργός,ο οποίος συμπλήρωσε ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ για 15 ημέρες και θα ξανασταθμιστούν στην πορεία ώστε να απλοποιηθούν και να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Επίσης έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

«Όπου παραμένουν οι περιορισμοί παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους», κατέληξε ο κ. Πλεύρης, λέγοντας ότι πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν στην κανονικότητα.


Γκάγκα: Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας
Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε ότι «στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να προχωρήσουμε σιγά-σιγά προς την κανονικότητα, με ασφάλεια προσέχοντας ό ένας τον άλλον».

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα τους προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε «όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο "κόκκινο", λέγοντας ότι αυτή τι στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι».

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή νεαρός, σημειώνονττας «δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».








 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες