Κρήτη: «Κατέβηκε» το βουνό σε χωριό της Φαιστού – Γέμισαν πνιγμένα ζώα οι δρόμοι - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 15, 2021

Κρήτη: «Κατέβηκε» το βουνό σε χωριό της Φαιστού – Γέμισαν πνιγμένα ζώα οι δρόμοι


Σημαντικές είναι οι απώλειες στο ζωικό κεφάλαιο, σύμφωνα με την Cretapost.gr, μετά τη βραδινή επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλου», ειδικά στο δήμο Φαιστού της Κρήτης. Συγκεκριμένα, στο δήμο οι κτηνοτρόφοι και οι μελισσοκόμοι είναι σε απόγνωση, καθώς οι απώλειες είναι τεράστιες.
Πάνω από 500 αμνοερίφια παρασύρθηκαν από το νερό στο δήμο Φαιστού της Κρήτης και εντοπίζονται πνιγμένα διάσπαρτα σε όλο το χωριό από τους ιδιοκτήτες τους. Ζημιές έχουν καταγραφεί και στα μελίσσια.
Σε χείμαρρους μετατράπηκαν οι δρόμοι στο χωριό Βορίζια του δήμου Φαιστού, όπου με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι αντίκρισαν εικόνες βιβλικής καταστροφής.
Το νερό της βροχής που συγκεντρώθηκε στο παρακείμενο βουνό κατέβηκε με ορμή στο χωριό, πλημμυρίζοντας σπίτια και παρασύροντας αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με το Creta24, στις 4 τα ξημερώματα ξέσπασε νέα ισχυρή μπόρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν σημαντικές καταστροφές.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι είχαν προετοιμαστεί ανάλογα και είχαν παρκάρει τα αυτοκίνητά του σε ψηλά σημεία.Η μανία του φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα να συνεχιστεί το φαινόμενο των κατολισθήσεων στις Καμάρες του δήμου Φαιστού και τα Βορίζια. Μετά την άμεση κινητοποίηση μηχανημάτων της Περιφέρειας και του δήμου, το πρόβλημα με τον δρόμο που έκλεισε αποκαταστάθηκε σύντομα, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη να δηλώνει ότι τα μηχανήματα θα παραμείνουν στο σημείο.Μικρή κατολίσθηση καταγράφηκε, σύμφωνα με τον κ. Συριγωνάκη, και στον Τσούτσουρο ενώ κλήσεις για πτώσεις δέντρων έγιναν από την περιοχή Μασταμπάς του Ηρακλείου, στου Αποστόλους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, τις Γούβες και την πτώση ενός στύλου της ΔΕΗ στα Σταυράκια.


newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες