Καιρός: Πότε ξεκινούν και πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Οκτωβρίου 05, 2021

Καιρός: Πότε ξεκινούν και πού θα χτυπήσουν οι καταιγίδες


Αλλαγή του καιρού περιμένουν οι μετεωρολόγοι από το απόγευμα της Τετάρτης με κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας να είναι οι ισχυρές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα και βόρεια.


Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης η Ελλάδα θα επηρεαστεί από τον συνδυασμό υψηλών πιέσεων προς την βορειοανατολική Ευρώπη με τις χαμηλές πιέσεις προς την περιοχή της Κύπρου «και αυτό διατηρεί τους βοριάδες στο Αιγαίο.

Από την περιοχή της κεντρικής Ευρώπης οργανώνεται, όμως, ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η Ελλάδα θα βρεθεί ανάμεσα από δύο ατμοσφαιρικά βουνά: ένα θερμό, τον αντικυκλώνα των Αζορών το οποίο στα ανατολικά κράσπεδά του επιτρέπει να κυλήσει ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα φτάσει μέχρι την Ελλάδα και ένα ψυχρό ατμοσφαιρικό βουνό στα ανατολικότερα που προσπαθεί να εμποδίσει αυτό το κύμα κακοκαιρίας να κινηθεί ανατολικότερα.

Η κακοκαιρία, είπε ο κ. Μαρουσάκης, αναμένεται να εγκλωβιστεί στο εσωτερικό της Μεσογείου και γι’ αυτό θα επηρεαστούν οι περιοχές της δυτικής και κεντρικής χώρας
Σύμφωνα με τον ίδιο από το απόγευμα της Τετάρτης στα βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας θα έχουμε καταιγίδες, την Πέμπτη έρχονται πιο ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο κεντρικό και βόριο Ιόνιο, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία που θα συνεχιστούν και την Παρασκευή αλλά και το Σαββατοκύριακο.

«Ο καιρός αυτός είναι ικανός να δημιουργήσει πλημμύρες, ισχυρούς κεραυνούς ακόμα και χαλαζοπτώσεις» κατέληξε ο Κλεάρχος Μαρουσάκης για τον καιρό των επόμενων ημερών


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες