Γουρούνια στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ κρατούν ασφαλή τα αεροπλάνα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Κυριακή, Οκτωβρίου 17, 2021

Γουρούνια στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ κρατούν ασφαλή τα αεροπλάνα


Γουρούνια επιστράτευσαν στο αεροδρόμιο Σχίπχολ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας για να κρατήσουν τα πτηνά- κυρίως χήνες- που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροπλάνων, μακριά από τους αεροδιαδρόμους.
Συνολικά 20 γουρούνια αποτελούν την «ομάδα περιπολίας» σε χωράφια κατάλληλα για βόσκηση, μεταξύ των αεροδιαδρόμων και καθαρίζουν τα υπολείμματα από την συγκομιδή ζαχαρότευτλων που αποτελούν αγαπημένη τροφή για τις χήνες.
Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε υψόμετρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, κάτια που καθιστά γόνιμο το έδαφος και κατ’ επέκταση προσελκύει πτηνά που αναζητούν τροφή και έναν τόπο για να φωλιάσουν.
Αυτό όμως επίσης σημαίνει πως οι αρχές του αεροδρομίου δίνουν μια συνεχή μάχη για να διατηρήσουν τους αεροδιαδρόμους «καθαρούς» από ανεπιθύμητες και δυνητικά επικίνδυνες για την ασφάλεια των αεροπλάνων, παρουσίες πτηνών.
Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με το BBC, καταγράφηκαν 150 περιπτώσεις που αεροσκάφη χτύπησαν πτηνά στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Πόσο αποδίδει όμως η «περίπολος των γουρουνιών»; Όπως απαντούν οι υπεύθυνοι, τις λίγες εβδομάδες μετά την επιστράτευσή τους, δεν έχουν εμφανιστεί πτηνά στα χωράφια πλάι στους αεροδιαδρόμους

Ένα ερώτημα βέβαια είναι πως αντιδρούν τα γουρούνια που πλέον βρίσκονται τόσο κοντά στους αεροδιαδρόμους.

«Έχουν στη διάθεσή του εκτάσεις ίσες με τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου, έχουν τα ίδια σπίτια, το ίδιο σύστημα παροχής νερού, τρέφονται με τον ίδιο τρόπο, οπότε όλα είναι πολύ φυσιολογικά» λέει ο αγρότης που είναι υπεύθυνος για τα γουρούνια.

Πηγή: BBC


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες