Ρωσία: Η μοναρχία ζει, οι τσάροι βασιλεύουν και... παντρεύονται - Πρώτος βασιλικός γάμος έναν αιώνα μετά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 01, 2021

Ρωσία: Η μοναρχία ζει, οι τσάροι βασιλεύουν και... παντρεύονται - Πρώτος βασιλικός γάμος έναν αιώνα μετά

OLGA MALTSEVA/AFP

Απόγονος της ρωσικής τσαρικής οικογένειας Ρομανόφ, παντρεύτηκε την Ιταλίδα Βικτόρια Ρομανόβνα, επαναφέροντας τους βασιλικούς γάμους και το πνεύμα της μοναρχίας στην Αγία Πετρούπολη και τη Ρωσία.
Έναν και πλέον αιώνα μετά, οι βασιλικοί γάμοι στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Ρωσίας, την Αγία Πετρούπολη επανήλθαν.
Πρόκειται για απόγονο της ρωσικής τσαρικής οικογένειας Ρομανόφ, τον Μέγα Δούκα Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανόφ, ο οποίος ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την Ιταλίδα αρραβωνιαστικιά του, Βικτόρια Ρομανόβνα Μπεταρίνι στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη.
Η λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων, πολλών εκ των οποίων προέρχονταν από βασιλικούς οίκους της Ευρώπης, όπως η μητέρα του βασιλιά της Ισπανίας, Σοφία.
Το γαμήλιο γεύμα πραγματοποιήθηκε στ ανάκτορο Βλαντίμιρ, στο οποίο σήμερα εδρεύει ο Οίκος των Επιστημόνων, αλλά η επιλογή του δεν υπήρξε τυχαία καθώς το οίκημα αυτό ήταν η κατοικία του προπάππου του 40χρονου γαμπρού.
Ο λόγος για τον Μέγα Δούκα Κιρίλ Βλαντιμίροβιτς, ο οποίος είχε εκδιωχθεί κατά τη διάρκεια της επανάστασης του 1917, εν συνεχεία κατέφυγε στη Φινλανδία, για να μετακομίσει μαζί με την οικογένειά του αργότερα στη δυτική Ευρώπη.

Ο Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς Ρομανόφ, απόγονος τσαρικής οικογένειας παντρεύτηκε τη Βικτόρια Ρομανόβνα Μπεταρίνι OLGA MALTSEVA/AFP

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, όπως η ιστοσελίδα "Fontanka" που σχολίασαν το γεγονός, κάνοντας λόγο για επιστροφή του πνεύματος της μοναρχίας με λίγο από... Χόλιγουντ, ο 40χρονος Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς γεννήθηκε στην Ισπανία, με γονείς τη Δούκισσα Μαρία Βλαντιμίροβνα της Ρωσίας , η οποία είχε αυτοανακηρυχθεί διάδοχος του αυτοκρατορικού θρόνου της Ρωσίας και τον Δούκα Μιχαήλ Πάβλοβιτς της Ρωσίας.

Ο Γκεόργκι Μιχαήλοβιτς επισκέφθηκε τη Ρωσία για πρώτη φορά το 1992 και τώρα ζει στη Μόσχα, όπου εργάζεται σε διάφορα φιλανθρωπικά προγράμματα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Fontanka.ru εργάσθηκε επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπήρξε σύμβουλος του διευθύνοντος συμβούλου ρωσικής εταιρείας.

Για επιστροφή του πνεύματος της μοναρχίας έκαναν λόγω ρωσικά ΜΜΕ OLGA MALTSEVA/AFP
Η 39χρονη Ρεμπέκα Μπεταρίνι, η οποία είναι κόρη του Ιταλού πρέσβη στο Βέλγιο, ασπάστηκε πέρυσι τη ρωσική ορθόδοξη πίστη και πήρε το όνομα Βικτόρια Ρομάνοβνα. Έχει εργασθεί στον αεροδιαστημικό τομέα, είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και τώρα ασχολείται με φιλανθρωπίες.
Η δυναστεία των Ρομανόφ κυβέρνησε τη Ρωσία επί 300 χρόνια, ως τις αρχές του 20ου αιώνα και συγκεκριμένα ως την περίοδο που προηγήθηκε της παραίτησης του τσάρου Νικόλαου Β’ το 1917, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την επανάσταση των Μπολσεβίκων, τον εμφύλιο πόλεμο και για 70 χρόνια κομμουνιστικής διακυβέρνησης.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες