Ο «Θεός του χάους» απειλεί τη Γη - Πότε θα εισβάλλει στο ηλιακό μας σύστημα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 22, 2021

Ο «Θεός του χάους» απειλεί τη Γη - Πότε θα εισβάλλει στο ηλιακό μας σύστημα

Το τέλος του κόσμου όπως το γνωρίζουμε ίσως να είναι πιο κοντά από όσο πιστεύαμε. Ένας ερευνητής ισχυρίζεται ότι ο αστεροειδής με το όνομα «Θεός του χάους» θα χτυπήσει τη Γη.

Ο αστεροειδής, ο οποίος έχει ονομαστεί έτσι από τον αιγυπτιακό θεό του χάους και του σκότους βρίσκεται σε μια πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, ωστόσο ο Μάικλ Χορν, δεν εξήγησε πώς η ερευνητική ομάδα του κατέληξε στο συμπέρασμα αυτό.

Ο αστεροειδής έχει πλάτος 370 μέτρα. Η πρώτη πρόβλεψη αναφέρει ότι θα περάσει αρκετά κοντά από την Γη το 2029.

Το μέγεθος του «Θεού του χάους», είναι τόσο μεγάλο, που η πορεία του από την Σελήνη θα διαρκέσει μόλις 60 δευτερόλεπτα!

Όταν ο αστεροειδής χτυπήσει θα πέσει κάπου στη Μαύρη Θάλασσα και θα προκαλέσει μία ρωγμή στην επιφάνεια της Γης.

Θα προκαλέσει μαζική απελευθέρωση αερίων, ενώ θα υπάρξουν κομμάτια του αστεροειδούς και της Γης που θα εκτοξευθούν πίσω στο διάστημα.

«Η θερμότητα θα είναι τεράστια και εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν αμέσως. Κατόπιν η επιρροή του αστεροειδή θα γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Ενδέχεται να προκαλέσει πυρηνικό χειμώνα, όπου ο ουρανός σκοτεινιάζει και τα αέρια μεταφέρουν την καταστροφή στη θάλασσα».

Την ύπαρξη του αστεροειδούς δεν διαψεύδει η NASΑ, η οποία τον ονομάζει 99942 Apophis και εκτιμά ότι θα περάσει από τη Γη μετά από 10 χρόνια.

Ο Apophis έχει ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για την άφιξή του στο ηλιακό σύστημα.

Ωστόσο, ο κ. Χορν αναφέρει ότι θα χτυπήσει είτε στις 13 Απριλίου του 2029, είτε στις 13 Απριλίου 2036.Πηγή: Express.co.uk

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες