FBI: Το 2020 καταγράφηκαν τα περισσότερα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Οκτωβρίου 27, 2021

FBI: Το 2020 καταγράφηκαν τα περισσότερα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ

KEREM YUCEL VIA GETTY IMAGES

Πέρυσι καταγράφηκαν τα περισσότερα εγκλήματα μίσους στις ΗΠΑ από το 2001, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του FBI που αποκάλυψαν επίσης μια εκπληκτική αύξηση 76% στα εγκλήματα μίσους κατά Ασιατών.
Αν και τα τελευταία αποτελούσαν μόνο ένα μικρό ποσοστό από τα 8.263 εγκλήματα μίσους που αναφέρθηκαν το 2020, αυξήθηκαν σημαντικά, από 158 το 2019 σε 279 το 2020, σύμφωνα με την αναφορά Στατιστικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων Μίσους του FBI.
Συνολικά, η πλειονότητα των περιστατικών εγκλημάτων μίσους που αναφέρθηκαν πέρυσι - περίπου το 50% από αυτά - ήταν εναντίον Μαύρων. Εν τω μεταξύ, το 55% των γνωστών δραστών εγκλημάτων μίσους για φυλετικές προκαταλήψεις ήταν λευκοί, ενώ το 21% ήταν μαύροι ή Αφροαμερικανοί.
«Κάθε έγκλημα μίσους είναι μια επίθεση στην κοινότητα», λέει στο ABC News ο Τζέι Γκρίνμπεργκ, αναπληρωτής διευθυντής του εγκληματολογικού τμήματος του FBI.
ALEX WONG VIA GETTY IMAGES
Μέλη των Guardian Angels συμμετέχουν σε μια περιπολία ασφαλείας σε μια στάση του μετρό στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο. Η ομάδα επιβολής του νόμου των πολιτών ενίσχυσε την περιπολία της λόγω του αυξανόμενου αριθμού εγκλημάτων μίσους κατά των ασιατικών κοινοτήτων εν μέσω της πανδημίας COVID-19.
Τα στοιχεία του FBI για το 2020 προέρχονται από 15.138 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλη τη χώρα. Περίπου τα μισά από όλα τα περιστατικά εγκλημάτων μίσους που αναφέρθηκαν ταξινομήθηκαν ως εκφοβισμοί, το 27% ήταν επιθέσεις και σχεδόν το 18% ήταν επιβαρυμένες επιθέσεις (τις οποίες το FBI ορίζει ως «σωματικές επιθέσεις με σκοπό την πρόκληση σοβαρών ή επιβαρυμένων σωματικών βλαβών»).

Μετά τα εγκλήματα μίσους για φυλετική προκατάληψη, που αποτελούσαν την πλειονότητα των περιπτώσεων, το 20% αφορούσε προκαταλήψεις σεξουαλικού προσανατολισμού, το 13,3% αφορούσε θρησκευτικές προκαταλήψεις, το 2,7% αφορούσε προκαταλήψεις ταυτότητας φύλου, το 1,4% αφορούσε αναπηρία και το 0,7% αφορούσε προκαταλήψεις φύλου.


Η έκθεση που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα τροποποιεί μια έκθεση του Αυγούστου που δεν περιλάμβανε όλα τα δεδομένα του Οχάιο λόγω τεχνικού σφάλματος, ανέφερε το FBI.

Το 2001 - το έτος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου - οι άνθρωποι ανέφεραν 9.730 περιστατικά με κίνητρο, τα περισσότερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τα λιγότερα εγκλήματα μίσους (5.462) αναφέρθηκαν το 2014 και αυξάνονταν κάθε χρόνο στη συνέχεια, με εξαίρεση το 2018, όπου σημειώθηκε ελαφρά μείωση.

Το Stop AAPI Hate, ένας συνασπισμός υπεράσπισης των Ασιατών Αμερικανών και Νησιών του Ειρηνικού, είχε προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι τα εγκλήματα μίσους κατά των Ασιατών έχουν αυξηθεί εκθετικά από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού. Η ομάδα είχε λάβει αναφορές για σχεδόν 10.000 περιστατικά από τον Μάρτιο του 2020. Η πλειοψηφία των περιστατικών, συγκεκριμένα το 43% στόχευε σε άτομα κινεζικής καταγωγής. Όταν τα θύματα δέχονταν λεκτική επίθεση, συνήθως ήταν από κάποιον που τα κατηγορούσε για τον κορονοϊό, αναφέρει το Stop AAPI Hate.

Οι ερευνητές έχουν πει εδώ και καιρό ότι τα εγκλήματα μίσους είναι πιθανό να υποδηλώνονται ελάχιστα, με μια έρευνα που διαπίστωσε την περασμένη άνοιξη ότι το 35% των Ασιατοαμερικανών θα ένιωθαν «άβολα» να πουν στην αστυνομία ότι στοχοποιήθηκαν σε ένα περιστατικό που σχετίζεται με το μίσος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες