105χρονη σπρίντερ έκανε νέο ρεκόρ στίβου - Δείτε το βίντεο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2021

105χρονη σπρίντερ έκανε νέο ρεκόρ στίβου - Δείτε το βίντεο


Είναι πουλί! Είναι αεροπλάνο! Είναι η Τζούλια Χόκινς ! Η super γιαγιά, η οποία σε ηλικία 105 ετών σπάει τα δικά της παγκόσμια ρεκόρ στα 100 μέτρα.


Είναι η γιαγιά που αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι απλώς ένα νούμερο και πως αν έχεις θέληση όλα τα μπορείς. Η Τζούλια Χόκινς μέχρι να κλείσει τα 100 ήταν άλλη μια συνηθισμένη αιωνόβια γιαγιά που ζούσε στις ΗΠΑ.


Σε ηλικία 105 ετών, ο «Τυφώνας Χόκινς», όπως είναι πλέον το παρατσούκλι της, σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στον αγώνα των 100 μέτρων στις 6 Νοεμβρίου στους Αγώνες Λουιζιάνα Senior στο Χάμοντ. Η υπέρ-αιωνόβια πέρασε τη γραμμή τερματισμού στο 1:02:95 μπροστά στους λατρεμένους φίλους και την οικογένειά της.


Με το κατόρθωμα, η Χόκινς σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα αθλήτρια στίβου και η πρώτη Αμερικανίδα, που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στίβου και καθιέρωσε μια κατηγορία ηλικίας 105 ετών και άνω, σύμφωνα με τους Εθνικούς Αγώνες Ηλικιωμένων.




«Ήταν υπέροχο να βλέπω τόσα πολλά μέλη της οικογένειας και φίλους», είπε ο Χόκινς μετά τον αγώνα, σύμφωνα με την οργάνωση. «Αλλά ήθελα να το κάνω σε λιγότερο από ένα λεπτό», είπε η super-γιαγιά και έστειλε το μήνυμα «Μείνετε υγιείς και συνεχίστε να τρέχετε. Εγώ θα συνεχίσω να τρέχω όσο μπορώ».

Η Χόκινς, κάτοικος του Μπάτον – Ρουζ στη Λουιζιάνα, αποφοίτησε από το κολλέγιο το 1938 έχοντας πτυχίο δασκάλας. Μόλις πήρε σύνταξη, στα 81 της έκανε για πρώτη φορά ποδήλατο και μάλιστα κέρδισε δύο χρυσά μετά στους Ολυμπιακούς Αγώνες Ηλικιωμένων.

Έκανε παγκόσμια ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία των 100+, τρέχοντας τα 50 μέτρα σε 46,07 δευτερόλεπτα το 2019. Η προπόνησή της, όπως έχει αποκαλύψει η ίδια, αποτελείται από ελιγμούς γύρω από τον κήπο της.

Λόγω της ηλικίας της, η Χόκινς είναι μερικές φορές η μόνη αθλήτρια στο κουλουάρ και αμφισβητεί τα δικά της ρεκόρ. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Το παγκόσμιο ρεκόρ της στα 100 μέτρα για την ηλικιακή ομάδα 101-104 κατέρριψε η Νταιάν “Flash” Φρίντμαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Senior του Μίσιγκαν. Οι δυο τους αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωπες στους Εθνικούς Αγώνες Ηλικιωμένων στο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα, μεταξύ 10 Μαΐου και 23 Μαΐου 2022. Ο Χόκινς θα είναι 106 ετών μέχρι τότε.











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες