Ρόδος: 30χρονος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλακή για βιασμό 60χρονης – Δεν έπεισε το δικαστήριο - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 02, 2021

Ρόδος: 30χρονος καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλακή για βιασμό 60χρονης – Δεν έπεισε το δικαστήριο


Ρόδος: Για τον βιασμό μιας 60χρονης γυναίκας καταδικάστηκε και στο Εφετείο ένας 30χρονος

Σε ποινή κάθειρξης 14 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ένας 30χρονος για τον βιασμό 60χρονης στη Ροδο καθώς το δικαστήριο δεν δέχθηκε να του αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις του μειωμένου καταλογισμού με επίκληση ψυχικής νόσου από την οποία υποστηρίζει ότι πάσχει.
Ο 30χρονος, ο οποίος στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί στο ψυχιατρείο της Λέρου και είχε απασχολήσει το 2011 τις αρχές της Κω σε υπόθεση εμπρησμού του σπιτιού στο οποίο διέμενε με τους γονείς του και δύο χρόνια αργότερα σε υπόθεση πρόκλησης σωματικών βλαβών και κατοχής ναρκωτικών, βρέθηκε στην Ρόδο κατά… λάθος.
Συγκεκριμένα ο 30χρονος είχε μεταβεί για δύο μήνες στο Άγιο Ορος και επέστρεφε στην Κω με πλοίο της γραμμής αλλά αποκοιμήθηκε με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στη Ρόδο, όπου και φέρεται να παρέμεινε περιπλανώμενος επί διήμερο.
Ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι είχε έλθει στη Ρόδο για να αναζητήσει εργασία χωρίς να έχει χρήματα μαζί του, περιπλανώμενος σε γειτονιές και ζητώντας από πολίτες να τον βοηθήσουν, προσφέροντας του ένα πιάτο φαγητό. Βοηθούσε στην καθαριότητα σε ιερό ναό όπως είπε και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου 2016 αποφάσισε να επισκεφθεί τη γειτονιά στην οποία διέμενε ως φοιτητής. Όπως είπε, στη διαδρομή ένιωσε την ανάγκη να πάει τουαλέτα σε ένα χωράφι και εκείνη τη στιγμή εντόπισε την 60χρονη διαζευγμένη γυναίκα, στην κατοικία, όπου διέμενε μόνη της στη Ρόδο.

Ο 30χρονος παραφύλαξε την 60χρονη και είδε ότι άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της με κλειδί, το οποίο έκρυψε κάτω από ένα θυμιατό. Ο ίδιος αφού περίμενε μέχρι το βράδυ, στη συνέχεια μπούκαρε στο σπίτι της 60χρονης αφού την παρακολουθούσε από παράθυρο να είναι ξαπλωμένη με το εσώρουχο σε καναπέ.

Ο 30χρονος υποστήριξε ότι ένιωσε ορμές, την θώπευσε και εν συνεχεία βίασε την 60χρονη κατά φύση και παρά φύση μολονότι η γυναίκα φέρεται να του πρότεινε να του δώσει χρήματα προκειμένου να συνευρεθεί έναντι αμοιβής με ιερόδουλη. Στη συνέχεια ο 30χρονος ντύθηκε και έφυγε λέγοντας με δόση ειρωνείας στο θύμα ότι «έκανες καλό σε έναν άνθρωπο».

Η γυναίκα ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Τελικά ο 30χρονος εντοπίστηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας έξω από το σπίτι της γυναίκας όπου και συνελήφθη πριν τελικά να ομολογήσει τις πράξεις του.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες