Πλαστά πιστοποιητικά – Κέντρο Υγείας Παναμά: Οικογενειακή υπόθεση οι εικονικοί εμβολιασμοί – Από 300 έως 600 ευρώ η ταρίφα - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τρίτη, Νοεμβρίου 23, 2021

Πλαστά πιστοποιητικά – Κέντρο Υγείας Παναμά: Οικογενειακή υπόθεση οι εικονικοί εμβολιασμοί – Από 300 έως 600 ευρώ η ταρίφα


Οικογενειακή υπόθεση ήταν η φάμπρικα των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παναμά Καρδίτσας. Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, την απάτη είχαν στήσει 7 άτομα. Οι 5 ήταν συγγενείς μεταξύ τους και αρχηγός η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας.
Από την έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους σε 68 «εικονικές» δηλώσεις εμβολιασμού, που αφορούσαν τουλάχιστον 46 άτομα. Οι 22 περιελάμβαναν και τη 2η δόση του εμβολίου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα λάμβανε ως αμοιβή για κάθε εικονικό εμβολιασμό από 300 έως 600 ευρώ. Όταν βρέθηκαν ποσά που δεν δικαιολογούνταν, ισχυρίστηκαν ότι προέρχονταν από μεταξύ τους δοσοληψίες, για την κατασκευή ταφικού μνημείου συγγενικού τους προσώπου.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 48 ατόμων. Τα αδικήματα αφορούν ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, δωροδοκία και δωροληψία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, παράβαση καθήκοντος και μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Η διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παναμά καταχώρησε εκτός βάρδιας δύο «εικονικούς» εμβολιασμούς. Δεν συμπλήρωσε τα ιατρικά ατομικά στοιχεία των εμβολιαζόμενων, οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υγείας. Κατά την έρευνα και έπειτα από επίδειξη στους ιατρούς του Κέντρου, δεν αναγνωρίστηκαν οι υπογραφές και ο γραφικός τους χαρακτήρας σε 115 περιπτώσεις.

Η υπάλληλος είχε εύκολη πρόσβαση στους υπολογιστές καταχώρησης εμβολιασμών (τάμπλετ), καθώς οι προσωπικοί κωδικοί καταχώρισης ήταν διαθέσιμοι προς όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας. Καταχωρούσε τους εικονικούς εμβολιασμούς ατόμων, είτε απευθείας, είτε με την μεσολάβηση άλλων μελών της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενη την ιδιότητά της. Στην εικονική δήλωση εμβολιασμένων ατόμων, προχωρούσε κυρίως όταν εκτελούσε υπηρεσία κατά την λήξη της εμβολιαστικής ημέρας.

Τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αναλάβει ρόλο μεσολαβητή για την εξεύρεση υποψηφίων για «εικονικό» εμβολιασμό. Επίσης λάμβαναν χρηματικά ποσά από «εικονικά» εμβολιαζόμενους, αυτοπροσώπως ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες