Στο εδώλιο δύο αστυνομικοί για άγριο βασανισμό κρατουμένου - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2021

Στο εδώλιο δύο αστυνομικοί για άγριο βασανισμό κρατουμένου


Άρχισε, με καταθέσεις μαρτύρων, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας η δίκη δύο αστυνομικών οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα βασανιστήρια τα οποία τέλεσαν σε βάρος του Χρήστου Χρονόπουλου παρότι αστυνομικοί υπάλληλοι στα καθήκοντα των οποίων αναγόταν η φύλαξη και επιμέλεια κρατουμένων.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας τις βραδινές ώρες στις 22/5/2007 όπου και προσήχθη ο Χρήστος Χρονόπουλος επειδή «ενοχλούσε» θαμώνες γειτονικής καφετέριας. Στο Αστυνομικό Τμήμα οδηγήθηκε αρτιμελής, περπατώντας και χωρίς σωματικά προβλήματα.

Δύο ώρες μετά την προσαγωγή του κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο τον παρέλαβε σε κωματώδη κατάσταση και διακομίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε βαρυτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλες σοβαρές κακώσεις.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, οι δύο αστυνομικοί τον χτύπησαν για να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα ανεπανόρθωτες βλάβες που τον έχουν καταστήσει μη αυτοεξυπηρετούμενο.

Κατά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση, το θύμα της επίθεσης έδωσε το “παρών” στη δικαστική αίθουσα όπως και οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί. Σήμερα θύμα ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ παρόντες ήταν και οι δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί.

Αργότερα, όταν είχε στα χέρια του όλες τις ιατρικές γνωματεύσεις, ο μάρτυρας έκανε μήνυση κατά τεσσάρων αστυνομικών: του πληρώματος του περιπολικού, που μετέφερε το θύμα από την καφετέρια στο αστυνομικό τμήμα, και των δύο αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Το πρωτόδικο δικαστήριο κήρυξε αθώους τους δύο πρώτους κρίνοντας ότι το θύμα υπέστη κακώσεις μέσα στο Α.Τ.

“Ο Χρήστος έμεινε δύο μήνες στην Εντατική και μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 στη Νευρολογική Κλινική. Από τότε είναι έτσι όπως τον βλέπετε: δεν μπορεί να μιλήσει, να σηκωθεί, έχει ακράτεια, δεν μπορεί να μείνει μόνος τους ούτε λεπτό. Τον φροντίζει η αδερφή μου στην Πάτρα”, κατέθεσε επίσης ο μάρτυρας.

Η δίκη συνεχίζεται στις 25 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες