Κωνσταντίνος Κατσίφας: Τα αναπάντητα ερωτήματα τρία χρόνια μετά - Agioi Theodoroi.gr

Τελευταία Νέα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 01, 2021

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Τα αναπάντητα ερωτήματα τρία χρόνια μετά


Τρία χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός, με την οικογένειά του να αμφισβητεί το πόρισμα των αλβανικών αρχών περί «αυτοκτονίας».

Έχει περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την ημέρα που ο 35χρονος Έλληνας της Βορείου Ηπείρου, Κωνσταντίνος Κατσίφας, έβρισκε φρικτό θάνατο από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας στο χωριό του, τους Βουλιαράτες Αργυροκάστρου, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, δεχόμενος δύο σφαίρες (στην καρδιά και στο κεφάλι).

Τρία χρόνια μετά, με τις αλβανικές αρχές να κωλυσιεργούν προκειμένου να δώσουν στοιχεία για το τι συνέβη και εν τέλει να καταθέτουν ένα πόρισμα, στο οποίο γίνεται λόγος πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «αυτοκτόνησε».

Αυτό «έδειξε» το πόρισμα των ερευνών, ότι δηλαδή ο Κατσίφας αυτοκτόνησε με το όπλο του, ενώ βρισκόταν περικυκλωμένος από αστυνομικές δυνάμεις της RENEA, στο βουνό πάνω από το χωριό, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα.


Ξέσπασμα της αδερφής του Κατσίφα:«Ο αδερφός μου έδωσε τη ζωή του για τη σημαία»
«Απαράδεκτο και εξευτελιστικό για τη μνήμη» του αδελφού της, χαρακτήρισε η Ερμιόνη Κατσίφα το γεγονός ότι, τα αλβανικά Μέσα μεταδίδουν ότι ο θάνατος του αδελφού της Κωνσταντίνου, προήλθε από αυτοκτονία.

«Δεν καταλαβαίνω τι θέλουν να κάνουν τα αλβανικά ΜΜΕ. Είναι πολιτικό το θέμα, δεν ξέρω ποιοι άλλοι κρύβονται από πίσω», είπε σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1. Αναφερόμενη στον αδελφό της, υπογράμμισε πως, «είχε πολύ όρεξη για ζωή» και ζήτησε το υλικό από τις κάμερες των drones τη στιγμή της δολοφονίας του.

«Θέλω να δικαιωθεί ο αδελφός μου που έδωσε τη ζωή του για τη σημαία», τόνισε και υπενθύμισε ότι, οι αλβανικές Αρχές δύο χρόνια πριν έκαναν λόγο για «ανταλλαγή πυροβολισμών».


Να συνεχιστεί η έρευνα για τον θάνατο Κατσίφα διέταξε το δικαστήριο Αργυροκάστρου
Το αίτημα της εισαγγελίας για τερματισμό της έρευνας γύρω από τις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα τον Οκτώβριο του 2018 απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου.

Όπως μετέδωσε το dropolinews.gr, το Δικαστήριο, μέσω ανακοίνωσης, ενημέρωσε ότι αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση διατάσσοντας την εκτέλεση ορισμένων άλλων ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις.

«Μετά το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για την ποινική υπόθεση για την εκδήλωση της 28.10.2018 στο χωριό Βουλιαράτες Δρόπολης, η εισαγγελία στο Πρωτοδικείο Αργυροκάστρου σας ενημερώνει ότι μετά από αίτημα της εισαγγελίας για κλείσιμο της υπόθεσης, το Δικαστήριο Αργυρόκαστρου, ως αρμόδιο όργανο αποφάσισε να επιστρέψει την υπόθεση, διατάσσοντας την εκτέλεση ορισμένων άλλων ανακριτικών ενεργειών σύμφωνα με τις νομικές διατάξεις.

Επί του παρόντος, το ζήτημα βρίσκεται στη φάση εκπλήρωσης αυτών των υποχρεώσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μητροπολίτης Κονίτσης: Ο Κατσίφας δεν αυτοκτόνησε - Δολοφονήθηκε
Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης πήρε θέση για την υπόθεση, λέγοντας ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίδας δεν αυτοκτόνησε, αλλά δολοφονήθηκε.

Αναλυτικά η δήλωση του Μητροπολίτη

«Ὤδινεν ὄρος καί ἔτεκε”… Πόρισμα! Ἔπειτα ἀπό τρία (3) ὁλόκληρα χρόνια ἀπό τήν ἄγρια δολοφονία τοῦ τριανταπεντάχρονου Βορειοηπειρώτη (ἀπό τίς Βουλιαράτες Ἀργυροκάστρου) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ἀπό τήν ἀλβανική Ἀστυνομία (28 Ὀκτωβρίου 2018), τώρα μόλις δόθηκε στήν δημοσιότητα τό «Πόρισμα» γιά τά αἴτια τοῦ θανάτου τοῦ παλληκαριοῦ !

Καί τί λέει τό περιβόητο αὐτό «Πόρισμα»; Λέει, οὔτε λίγο οὔτε πολύ, ὅτι ὁ Κωνσταντῖνος Κατσίφας … «αὐτοκτόνησε»!!!

Ἀλλά ὁ Κατσίφας δέν ἦταν «τρελλός», ὅπως εἶχαν ὑποστηρίξει τότε οἱ ἀλβανικές Ἀρχές.

Ἡ μόνη του «τρέλλα» ἦταν ἡ ἐνασχόλησή του μέ τό θέμα τῆς Βορείου Ἠπείρου, καθώς καί μέ τά ἄλλα ἐθνικά θέματα. Καί τώρα, οἱ Ἀλβανοί ἔρχονται νά μᾶς ποῦν ὅτι … «αὐτοκτόνησε».

Ὅμως, αὐτό πού εἶχε ἀπό τήν πρώτη στιγμή ἀποδειχθῆ ἦταν ὅτι ὁ Κατσίφας εἶχε δολοφονηθῆ, ἐνῷ, στήν συνέχεια, τοῦ δόθηκε ἡ χαριστική βολή.

Σύμφωνα μέ τούς Ἀλβανούς, ὑπάρχουν ὅλα τά στοιχεῖα ὅτι τό παλληκάρι «αὐτοκτόνησε»!

Ἀλλά, ἐάν ὑπῆρχαν αὐτά τά στοιχεῖα, γιατί τά ἐμφανίζουν μόλις τώρα, ἔπειτα, δηλαδή, ἀπό τρία (3) χρόνια;

Καί, μάλιστα, μέ τήν ὑπόθεση νά παίρνῃ συνεχεῖς ἀναβολές καί δικαστές νά παραιτοῦνται;

Ὄχι, λοιπόν ! Ὁ Κωνσταντῖνος Κατσίφας δέν αὐτοκτόνησε, ὅπως ἰσχυρίζονται οἱ Ἀλβανοί.

Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Η Θ Η Κ Ε

Ὁ ἰσχυρισμός γιά … «αὐτοκτονία», εἶναι ἕνα ἀκόμη ἀπό τά ἀδιάντροπα ψέμματα τῶν Ἀλβανῶν ἀπέναντι στόν Βορειοηπειρωτικό Ἑλληνισμό καί στήν Ἑλλάδα.

Ἕνα γελοῖο ψέμα, πού ἀποτελεῖ προσβολή γιά τήν νοημοσύνη μας.

Γιατί ὅλοι γνωρίζουν ὅτι ἡ ἀλβανική «Δικαιοσύνη» εἶναι κατευθυνόμενη ἀπό τό διεφθαρμένο καθεστώς τοῦ Ἔντι Ράμα.

Ὅμως – καί τό λέω μέ θλίψη καί ἀγανάκτηση – δέν λυπᾶμαι γιά τό ἀξιοθρήνητο κατάντημα τῶν ἀλβανικῶν δικαστικῶν καί ἀστυνομικῶν Ἀρχῶν.

Ἀνησυχῶ σφόδρα, γιατί μέχρι τήν στιγμή αὐτή, δέν ἄκουσα κάποια ἐπίσημη καταγγελία ἀπό τήν Ἑλληνική Κυβέρνηση καί τόν λοιπό πολιτικό κόσμο.

Οὔτε εἶδα αὐτούς, πού κάθε τρεῖς καί λίγο ἀναστατώνουν τήν Ἀθήνα μέ πορεῖες γιά «ψύλλου πήδημα», δέν τούς εἶδα νά ὀργανώνουν πορεῖες διαμαρτυρίας καί συλλαλητήρια, γιά τό ἀποτρόπαιο αὐτό ἔγκλημα τῶν Ἀλβανῶν καί γιά τήν κοροϊδία τους σέ βάρος μας!

Γιατί τόση ἀδιαφορία; Γιατί τόση ἀδράνεια γιά τά ἀτελείωτα δεινά τῶν ἀδελφῶν μας Βορειοηπειρωτῶν; Καιρός νά ἐγερθοῦμε καί νά ἀγωνισθοῦμε.

Διαφορετικά, θά ἔχουμε τό ὄνειδος ἀπό τόν Θεό καί τό Ἔθνος, ὅτι – ἀλοίμονο – ἐγκαταλείψαμε τήν Ἑλληνική Γῆ τῆς Βορείου Ἠπείρου».

Το χρονικό της υπόθεσης
Αιματηρό τέλος είχε η καταδίωξη του Έλληνα ομογενή, Κωσταντίνου Κατσίφα, που ύψωσε την Ελληνική σημαία σε χωριό κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 2018.

«Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσίφας δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας», σημειωνόταν στη σχετική ανακοίνωση της αλβανικής αστυνομίας, βάσει της οποίας ο Έλληνας ομογενής «άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών».

Οι άνδρες της RENEA (αλβανικές ειδικές δυνάμεις) «αναγκάστηκαν» έτσι, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, να σκοτώσουν τον 35χρονο με μια σφαίρα στο κεφάλι και άλλη μία στο θώρακα.

Τα αλβανικά ΜΜΕ αναμετέδωσαν μάλιστα και τα τελευταία λόγια του Κατσίφα, τα οποία φέρονται να ήταν: «Ζήτω η Ελλάδα».

Διπλωματικό μπρα-ντε-φερ Ελλάδας - Αλβανίας και παράδοση της σορού 9 μέρες μετά τον θάνατο του Κατσίφα
Οι αλβανικές αρχές αποδέχτηκαν το αίτημα παράδοσης της σορού εννέα μέρες μετά τα το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Έλληνα ομογενή, με τις ελληνικές αρχές επίσης να πιέζουν προκειμένου να επισπευθεί η διαδικασία.

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου είχε ζητήσει να παραλάβει την σορό του τρεις ημέρες μετά το θάνατό του αφού πρώτα παραιτήθηκε από την παράλληλη εμπειρογνωμοσύνη από Έλληνα ιατροδικαστή. Το αίτημα του Γιάννη Κατσίφα είχε στο Γραφείο της Εισαγγελίας Σοβαρών Εγκλημάτων και ύστερα από πολυήμερη αργοπορία δόθηκε θετική απάντηση.

Αίσθηση, πάντως, προκάλεσε η αποκάλυψη του κ. Ναυρίδη ότι η επιστροφή της σορού δεν έγινε νωρίτερα, «επειδή», όπως είπε, «οι αλβανικές Αρχές φοβούνταν ότι αν γινόταν η κηδεία του Κατσίφα το Σαββατοκύριακο, θα υπήρχαν επεισόδια».











 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες